Vagt- og døgnapoteker lukker i Slagelse og Roskilde

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

Fra nytår stopper Svaneapoteket i Slagelse By som vagtapotek, og Roskilde Dom Apotek i Roskilde By stopper som døgnapotek. Det betyder, at borgerne i Slagelse, Korsør og Skælskør må tage til København, hvis de får akut brug for medicin uden for lukketid.

Borgerne vil få mulighed for at få visse former for medicin udleveret af regionens lægevagter eller på akutsygehuset i Slagelse. Dog er vagtordningen stadig i høring. Det betyder, at rammerne for at få akut medicin udleveret ikke er på plads, skriver SN.dk.

“Det har dog vist sig mere end svært at få tilstrækkeligt mange apoteker til at påtage sig opgaven [med døgn- og vagtapoteker], fordi de ikke anser den for økonomisk attraktiv. Derfor må man nu gå nye veje for sikre borgerne adgang til vigtig medicin,” skriver Pharmadanmark. “Danmark er et af relativt få lande i Europa, som sender patienterne i byen for at hente deres medicin, i stedet for at de får det på sygehuset, når de udskrives.”

“I stedet for fra politisk side at tvinge apoteker til at have åbent i bestemte tidsrum, bør man lade sygehusene forestå udleveringen af vigtig medicin uden for primærapotekernes almindelige åbningstid,” Rikke Løvig Simonsen, formand for Pharmadanmark.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *