Findes der flagermus i Slagelse Kommune?

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Der var registreret fire arter: Brunflagermus, Dværgflagermus, Sydflagermus og Vandflagermus. Nu er der kommet fem til: Langøret flagermus, Skimmelflagermus, Troldflagermus, Leislers flagermus og Pipistrelflagermus.

Ja, masser! Ikke mindre end ni forskellige arter er registreret i den vestlige del af Slagelse Kommune, og meget snart forsætter registreringen i kommunens sydlige del. Det skriver kommunen i en nyhedsmeddelelse.

Første del af kortlægningen af flagermus er gennemført

Slagelse Kommune har nu gennemført den første del af kortlægningen af flagermus. Undersøgelsen omfatter den vestlige del af kommunen.

Læs mere: Kortlægning af flagermus i den vestlige del i 2019 (pdf).

Undersøgelsen er foretaget ved opsætning af elektronisk lytteudstyr, som kan optage lydsignaler fra flagermus gennem en hel nat. Da alle arter af flagermus har deres helt eget lydsignal, kan man bestemme, hvilke arter der findes i det området, som lytteudstyret dækker.

I undersøgelsen er der registreret ni arter af flagermus. Fire af disse arter er tidligere fundet, mens fem arter er nye for området.

De hidtil kendte er: Brunflagermus, Dværgflagermus, Sydflagermus og Vandflagermus.

De nye arter er: Langøret flagermus, Skimmelflagermus, Troldflagermus, Leislers flagermus og Pipistrelflagermus. De to sidstnævnte er sjældne i Danmark.

Næste del af kortlægningen omfatter kommunens sydlige del, og foretages i sommeren 2020.

Læs også: Slagelse Kommune aflytter flagermus i Vestslagelse (2019).

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.