Dronningen: Det kan skyldes tankeløshed og uvidenhed

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Det giver mig god energi til at forsætte min kamp for at sikre retssikkerheden på handicapområdet samt få ændret på den måde, vi ser mennesker med handicap på,« udtaler det genvalgte byrådsmedlem, der blandt andet er medlem af det nye Socialudvalg i Slagelse Kommune.

Nytårstalen blev modtaget med en ekstra særlig glæde

»Nytårsaften holdt jeg sammen med min veninde, Berin Akbay, der sidder i kørestol grundet en bilulykke for mange år tilbage. Hun er ung, og bor i en plejebolig,« skriver byrådsmedlem Christopher Trung (K) i en kommentar og fortsætter:

»Herfra blev H.M. Dronningens nytårstale modtaget med en ekstra særlig glæde, endda glædeståre og jubel. Dronningen kom nemlig ind på handicapområdet som noget af det første.«

Dronningens 50. nytårstale 2021 blev afholdt nytårsaften kl. 18.00, hvor hun kom ind på corona og klima, hvorpå hun italesatte respekten for mennesker med handicap:

»Fælles for alle, der må leve med et handicap, er, at det gør tilværelsen mere besværlig, og at man ikke altid bliver mødt med forståelse og respekt – måske tværtimod,« sagde dronningen og fortsatte:

»Nogle mennesker med handicap bliver ligefrem diskrimineret, måske også mødt med hån og drilleri. Det kan skyldes tankeløshed og uvidenhed; men uanset hvad, så er det forkert, og det burde vi holde os for gode til.«

Vil forsætte sin kamp for at sikre retssikkerheden

»Det her er simpelthen så vigtigt. For H.M. Dronningen italesætter dermed en dagsorden, som vi ikke 100 procent kan lovgive os ud af. Vi kan nemlig ikke med lovgivning ændre på, hvordan mennesker tænker om mennesker med handicap,« påpeger Christopher Trung.

»Men vi kan skubbe til det ved at gå forrest. Det gør vores dronningen ved blandt andet at sige mennesker med handicap, i stedet for handicappede. Der er stor forskel. For mennesker med handicap, er selvfølgelig lige så meget mennesker som alle andre mennesker.«

»Det giver mig god energi til at forsætte min kamp for at sikre retssikkerheden på handicapområdet samt få ændret på den måde, vi ser mennesker med handicap på. Jeg er en del af det nye Socialudvalg i Slagelse Kommune i den nye byrådsperiode,« afslutter det genvalgte byrådsmedlem.

Øverst: Christopher Trung (K) og Berin Akbay. (Foto: Privatfoto). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.