Advarsel mod falske e-mails fra Sundhedsstyrelsen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Flere har modtaget falske e-mails og sms-beskeder om, at Sundhedsstyrelsen har sendt dem digital post. Meddelelserne leder til en falsk hjemmeside, som umiddelbart ligner login-siden til NemID,

Flere borgere har modtaget e-mail og sms-besked om, at Sundhedsstyrelsen har sendt dem ny digital post. I beskeden er et link, som åbner et velkendt skærmbillede af login via NemID.

Beskeden er falsk. Derfor er det vigtigt, at borgere ikke indtaster deres oplysninger, eller på anden måde reagerer på den falske e-mail. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Den falske side ligger på et såkaldt net-domæne

Der er flere kendetegn, der indikerer, at du har modtaget en falsk besked.

Der står blandt andet, at du har modtaget en besked fra Sundhedsstyrelsen, og at du kan logge på sundhedsstyrelsen.net.

Det er ikke Sundhedsstyrelsens side. Adressen leder til en falsk hjemmeside. Den falske side ligger på et såkaldt net-domæne, mens Sundhedsstyrelsens hjemmeside ligger på et dk-domæne.

Siden ligner til forveksling login-siden til NemID

På skærmbilledet (øverst, red.), der til forveksling ligner login-siden til NemID, fremgår netadressen www.nemid.nu, som erstatter det ægte NemLog-in.

Alle offentlige hjemmesider ligger på dk-domæner. Hvis du modtager besked med en opfordring om at åbne et link til en offentlig hjemmeside, der ender på andet end .dk, er der tale om en falsk e-mail.

Hvis du har indtastet dine oplysninger på den falske side, skal du straks spærre dit nøglekort, holde øje med din bankkonto og kontakte politiet, hvis du oplever, at dine oplysninger bliver misbrugt.

Øverst: Skærmbillede af falsk hjemmeside. (Foto: Sundhedsstyrelsen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.