Aprilsnar: Byrådsmedlemmerne dropper skæg

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Byrådet i Slagelse Kommune dropper skæg til byrådsmøder for at hindre spredning af bakterier. Borgmesteren, der aktuelt har travlt med keynesianisme, synes, at det er fedt med hans nye glatbarberede look.

De mandlige medlemmerne af byrådet i Slagelse Kommune dropper fuldskæg. Det sker for at undgå spredning af bakterier under fremtidige byrådsmøder. Det blev besluttet på et virtuelt byrådsmøde.

Der er blandt andet eksempler på, at byrådsmedlemmer med skæg har tabt bakterier ned i buffeten efter byrådsmødet, fordi de rystede på hovedet, mens de forsynede sig med mad.

Denne artikel var en aprilsnar. Artiklen handler blandt andet om bakterier (og ikke om virus), og det er naturligvis altid en uskik at ryste på sit hoved over andres mad, hvis man har fuldskæg eller hår på hovedet. Derfor skal man benytte skægbind og hovedbeklædning i fødevarevirksomheder.

Fremstår allerede glatbarberet som et nyfødt barn

Borgmester John Dyrby Paulsen (S), der er tidligere prokurist og nu er gift med en skoleinspektør, er ellers meget interesseret i skæg, æblemost og italiensk vin. Men han er alligevel meget begejstret for forslaget og fremstår allerede glatbarberet som et nyfødt barn.

»Det er bare lækkert, det er fedt,« har John Dyrby Paulsen tidligere sagt til Slagelse.News.

(Foto: Andrey PS / iStock).

I øvrigt er borgmesteren dybt begravet i bøger om keynesianisme. Det er en interesse, som han fik, da han studerede økonomi. Keynesianismen er opkaldt efter den engelske økonom John Maynard Keynes, der blandt andet mente, at staten skal stimulere økonomien i krisetider. Det skriver DR.

Enhedslisten: Bakkenbarter burde også være afskaffet

Byrådsmedlem og udvalgsformand Thomas Clausen (EL), der er er uddannet på RUC og underviser i tysk og historie på VUC, er blandt initiativtagerne til forslaget om at forbyde skæg. Han er ligeledes glatbarberet, og han er glad for, at forslaget fik en chance til.

»Vi er naturligvis ærgerlige over, at udvalget ikke har bearbejdet forslaget bedre, men vi er glade for, at vi nu kan vende det i byrådet igen,« sagde Thomas Clausen til Sjællandske før byrådsmødet, hvor skæg blev afskaffet. Han henviser til, at bakkenbarter også burde være afskaffet.

Foto: Slagelse Kommune
Byrådsmedlem og udvalgsformand Thomas Clausen (EL) uden skæg. (Foto: Slagelse Kommune).

Gruppeformand og byrådsmedlem Sofie Janning (S) var oprindeligt imod forslaget, da hun sætter pris på skæg, men hun ændrede mening i sidste øjeblik.

»Solidaritet er ligesom kaffekassen. Ingen vil jo mene, at man kan drikke kaffe uden at betale til kassen,« har Sofie Janning tidligere udtalt med henvisning til, at skæg må bøje sig for fællesskab og fornyelse.

Tidligere landstræner i taekwondo uden hipsterskæg

Det var kun byrådsmedlem og forhenværende borgmester Stén Knuth (V), som stemte imod forslaget om at forbyde skæg på byrådsmøder. Han anlagde sit skæg tilbage i 2014. Det skriver VD Online.

Byrådsmedlem og forhenværende borgmester Stén Knuth (V) uden skæg. (Foto: Slagelse Kommune).

Ikke desto mindre har Stén Knuth angiveligt smidt sit skæg igen, men det er uvist, om han også synes, at det er fedt at være glatbarberet som et nyfødt barn. Dog er han tidligere landstræner i taekwondo, og skæg er ikke så udbredt inden for asiatisk kampsport.

Opdateres. Redaktionen er blevet kontaktet af en anonym embedsmand, som fortæller, at det faktisk ikke drejer sig om bakterier i buffeten, men om hår i suppen. Redaktionen arbejder på sagen.

Øverst: Borgmester John Dyrby Paulsen (S) uden skæg. (Foto: Slagelse Kommune). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.