Bus 902 bevares takket været gode kræfter

Slagelse.News – »Vi vil have, at alle borgere kan nyde godt af vores offentlige transport, uanset hvor de bor i kommunen,« siger den 29-årige lokalpolitiker, der selv er far til to og bosat i Vemmelev.

I Slagelse Kommune har Det Konservative Folkeparti rejst fanen for at bevare mest muligt af borgernes velfærd. Phillip Westh Weirup, medlem af Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget, har stået i frontlinjen for at sikre, at flest mulige af kommunens borgere fortsat kan bevæge sig frit rundt, uanset om de bor i hjertet af byen eller i de afsidesliggende områder. Det oplyser Det Konservative Folkeparti i en pressemeddelelse.

Kort maskingenereret resume skrevet af kunstig intelligens (AI): Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune har sikret bevarelsen af bus 902 for at opretholde en sammenhængende offentlig transportinfrastruktur til gavn for alle borgere, uanset bopæl. Lokalpolitikeren Phillip Westh Weirup har ledt an i bestræbelserne, og sammen med samarbejdspartnere som Venstre, Radikale Venstre, SF og Nye Borgerlige har de sikret en løsning, der tager hensyn til både byens centrum og fjerntliggende områder. Det Konservative Folkeparti betoner vigtigheden af at se kommunens økonomi som en samlet enhed og undgå silotænkning for at bevare velfærd og omkostningseffektivitet. Bevarelsen af bus 902 symboliserer en sejr for lokalt samarbejde og en stærk, sammenhængende lokalsamfundsvision.

Afgørende med en sammenhængende offentlig infrastruktur

»Vi vil have, at alle borgere kan nyde godt af vores offentlige transport, uanset hvor de bor i kommunen,« siger den 29-årige politiker, der selv er far til to og bosat i Vemmelev. For ham og den konservative byrådsgruppe er det afgørende, at der er en sammenhængende offentlig infrastruktur, der binder kommunen sammen.

»Bevarelsen af bus 902 kan i den grad tilskrives os i Det Konservative Folkeparti, og vi vil gerne sige tak for det gode samarbejde med Venstre, Radikale Venstre, SF og Nye Borgerlige, der har ført til at vi kunne lande busruterne på den her måde, hvor der tages højde for landdistrikterne,« siger Phillip Westh Weirup.

Kommunens økonomi bør tænkes som en samlet kasse

Netop sammenhæng er en del af det konservative DNA, lyder det fra et andet konservativt byrådsmedlem, Christopher Trung:

»Vi skal tænke kommunens økonomi som en samlet kasse, og droppe silotænkningen. Det giver ingen mening at lukke busruter, hvis folk bare ender med at bruge dyr flextrafik i stedet for den bus, der blev nedlagt eller nedjusteret,« siger han.

Han pointerer det økonomiske aspekt af sagen, nemlig at flextrafik potentielt kan ende med at blive dyrere for kommunen sammenlignet med den mere omkostningseffektive almindelige busdrift.

»Så hellere sikre bedre transportvilkår for de borgere med handicap og de ældre, der ikke selv kan tage offentlig transport. Men den del ligger på Movias bord,« forklarer Christopher Trung.

Vigtig lokalpolitisk sejr for nye beboere i Svenstrup

Sammenhængskraften for landdistrikterne er vigtig, og det gælder særligt for de områder med udsigt til nybyggeri.

»Jeg er meget tilfreds med, at der er blevet lyttet, samt at der er fundet forståelse for, at der i Svenstrup med 28 nye lejeboliger må forventes øget behov for bus 902,« siger Troels Christensen, som er Svenstrups lokale konservative byrådsmedlem.

At det er let at komme fra A til B, indgår netop som en del af de undertemaer, der udgør Slagelse Kommunes bosætningsstrategi. En strategi, som ifølge pressemeddelelsen, er vigtig at holde fast i for den konservative byrådsgruppe.

Der er brug for stærke rødder i en omskiftelig tid

Bevarelsen af bus 902 er et resultat, der sammen med de mange øvrige konservative aftryk i budgetaftalen, har krævet mange møder, diskussioner og forhandlinger, siger den konservative gruppeformand Jane Dahl i pressemeddelelsen:

»I en omskiftelig tid er der brug for stærke rødder, der kan stå fast på den sammenhængskraft vi kender. Så når bus 902 fortsætter sin rute gennem Slagelse Kommune, er det ikke bare en bus. Det er et symbol på, hvad der kan opnås, når politikere arbejder sammen med en vision om at skabe et stærkt og sammenhængende lokalsamfund, hvor alle har en plads. Det arbejder vi for i Det Konservative Folkeparti,« understreger Jane Dahl.

Øverst: Den konservative byrådsgruppe i Slagelse Kommune: Jane Dahl, Christopher Trung, Troels Christensen og Phillip Westh Weirup. (Foto: Den konservative byrådsgruppe i Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/hq3h