Populært vinterløb indtager Slagelse Lystskov

Slagelse.News – Bag de fem crossløb står DGI og fem løbeklubber. Slagelse Motionsklub er vært den 3. februar og har stået for at planlægge ruterne i Slagelse Lystskov.

Løbere får igen mulighed for at skifte asfalten ud med smuk natur, skovens ro, grusstier, sneklædte landskaber og mudrede udfordringer, når vinterens populære crossløb finder sted lørdag den 3. februar 2024 i Slagelse Lystskov. Det skriver DGI i en pressemeddelelse.

750 løbere samles for at udfordre sig selv

Motionsløbet i Slagelse Lystskov er det fjerde af fem crossløb, der afholdes forskellige steder på Midt- og Vestsjælland. Selvom vi kalder det cross, er det i virkelig trail, hvor op mod 750 løbere samles for at udfordre sig selv på bakker, gennem sne, mudder og ikke mindst smukt terræn.

Bag de fem crossløb står DGI Midt- og Vestsjælland samt fem forskellige løbeklubber. Slagelse Motionsklub er vært den 3. februar og har stået for at planlægge ruterne, for de kender skovområdet ud og ind. Ruterne byder på alt det bedste af Slagelse Lystskov med både brede og smalle skovstier, græsarealer og få, men stejle bakker.

»i glæder os til at vise vores natur og terræn frem. Vi har planlagt nogle helt unikke ruter, som man ikke selv ville kunne løbe på egen hånd. Ruterne består af en god blanding af såvel brede som smalle skovstier,« siger ruteplanlægger Ole Søndergaard fra Slagelse Motionsklub og fortsætter:

»Vi har frivillige ude på ruterne, så alle kommer godt i gennem. Det bliver en herlig vinterdag i skoven, hvor løberne får sat både deres kondition og tekniske løbekompetencer på prøve.«

Motivation og fællesskab i fokus til løbet

Næsten 650 løbere har allerede tilmeldt sig hele løbsserien på fem løb. For mange af deltagerne er løbene nemlig en god motivationsfaktor i de mørke måneder og med til at holde vintertræningen ved lige. Mange løbere repræsenterer lokale klubber eller fællesskaber og tager afsted sammen for at nyde fællesskabet både før og efter løbene. Alle er velkomne, uanset løbehastighed, og der er plads til både dem, der løber for oplevelsen og dem, der stræber efter at vinde.

»Vi har netop afholdt vores Nytårsløb, men er klar til at afvikle løb igen. Det kunne da også være fedt, hvis vi kunne lokke nogle af de lokale Slagelse-borgere ud og løbe hos os i Slagelse Motionsklub og blive bekræftet i, hvor fedt det er at være en del af et fællesskab,« forklarer Jens Kirkebække Larsen, der er bestyrelsesmedlem i Slagelse Motionsklub.

Distancer for enhver smag og enhver alder

Crossløbet i Slagelse byder på tre distancer – 3 km, 6 km og 9 km – for at sikre, at alle, uanset niveau, kan være med. Den yngste deltager er under 11 år, mens den ældste løber er over 80 år.

»Vi rummer alt fra meget hurtige løbere til motionister, der mest af alt løber for oplevelsen. Vi gør vores ypperste for at give alle løbere optimale betingelser. Vi starter 6 og 9 km i heats med de hurtigste løbere forrest, hvilket sikrer spredning allerede fra starten. 3 km afvikles først, og alle deltagere starter samtidig,« udtaler Christina Otto Jensen, der er idrætskonsulent i DGI Midt- og Vestsjælland og fortsætter:

»Det kræver ikke særligt udstyr at være med, men en god investering er et par trailsko, der kan gøre det nemmere at komme gennem årstidens smattede og glatte terræn. Om vinteren ved vi aldrig helt, hvordan underlaget arter sig, så sko med et godt greb er alfa og omega.«

Løbeoplevelser på unikke ruter i Lystskoven

Crossløbene har efterhånden mange år på bagen, men interessen for at løbe på grus, i sne, gennem mudder og over bakker er stadig intakt og sågar stigende.

»Løberne er rigtig glade for disse løb, hvor det ikke kun handler om distancen, men også om oplevelsen. Vores crossløb udfordrer både puls og teknik, og er en oplagt mulighed for at prøve kræfter med nye ruter, hvor man ellers ikke ville komme ud at løbe. Og så er der bare en rigtig god stemning og hyggelig atmosfære,« tilføjer Christina Otto Jensen.

Der er stadig mulighed for at tilmelde sig løbet – både online og fysisk på dagen. Tjek www.sportstiming.dk/event/12848 for mere information.
Kl. 10.30: cirka. 3 km (tidsgrænse 35 minutter)
Kl. 11.15: cirka. 6 km og cirka 9 km i heats á 50-100 løbere med et minuts mellemrum.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Bjarne Kubel / Kubel Foto). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/8l4