161 kommunale bygninger med gasfyr

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Slagelse Kommune har 239 kommunale bygninger med dårlige energimærker og 161 kommunale bygninger med gasfyr, oplyser DI Byggeri.

Næsten to ud af tre af Region Sjællands skoler, rådhuse, jobcentre, sportshaller og andre kommunale bygninger har dårlig isolering, utætte vinduer og et højt varmeforbrug. Samtidig opvarmes flere kommunale bygninger med naturgas. Energikrisen bør få alle regionens kommuner til at sætte fart på energirenoveringen, lyder opfordringen fra DI Byggeri Sjælland & Lolland-Falster i en pressemeddelelse.

Alle kommuner har bygninger med dårlig energimærkning

427 kommunale bygninger i Holbæk og 420 i Næstved har et højt energiforbrug. Det svarer til, at henholdsvis 74 procent og 55 procent af de to kommuners bygninger har et energimærke D, E, F eller G. I hele Region Sjælland har 3.545 kommunalt ejede energimærkede bygninger energimærke D til G. Det svarer til 62 procent.

»Samtlige kommuner i Region Sjælland har mange bygninger, der trænger til en energirenovering, for eksempel i form af nye vinduer, isolering, nyt tag eller andet, der kan være med til at spare på energien. Hele samfundet kigger ind i en energikrise, og tallene viser med alt tydelighed, at det langt fra er nok at skrue ned for varmen i de offentlige bygninger. Der skal investeres i energirenovering, og man kan ligeså godt gå i gang,« siger Jesper Toftebjerg Andersen, der er formand for DI Byggeri Sjælland & Lolland-Falster.

I Køge har 180 kommunale bygninger et højt energiforbrug. I Stevns og Sorø er det henholdsvis 146 og 98 kommunale bygninger. Det svarer i de tre kommuner til mere end 70 procent af de kommunalt ejede bygninger.

»Tallene viser, at der overalt på Sjælland og Lolland-Falster findes en meget stor bygningsmasse, der formentlig er helt utidssvarende i forhold til at begrænse varmeforbruget, konstaterer formand Jesper Toftebjerg Andersen, DI Byggeri Sjælland & Lolland-Falster.

2.156 kommunale bygninger i regionen har naturgas

I Holbæk og Stevns bliver 78 og 72 procent af de kommunale bygninger opvarmet med naturgas. I Lejre og Greve gælder det henholdsvis 62 og 56 procent. Samlet set i hele Region Sjælland opvarmes mere end hver tredje kommunalt ejet bygning med naturgas.

»Samlet set er det 2.156 kommunalt ejede bygninger i Region Sjælland, der bruger naturgas, så alle kommuner skal i gang med at finde alternativer til naturgas. Det er oplagt i samme omgang at se på, hvordan de kan nedbringe bygningens samlede energiforbrug. Det bør være en bunden opgave – både i forhold til energikrise og klimamål, siger Jesper Toftebjerg Andersen og uddyber:

»Skal der for alvor gang i den kommunale energirenovering, er det nødvendigt, at politikerne på Christiansborg laver en plan for, hvor hurtigt kommunerne skal være i mål med at spare på energien i de mange tusinde bygninger, som de ejer. Det håber jeg, at hele Christiansborg vil se på efter valget.«

I Slagelse Kommune er der 239 kommunale bygninger med dårlige energimærker, hvilket svarer til 61 procent, og der er 161 kommunale bygninger med gasfyr, hvilket svarer til 41 procent, ud af i alt 389 kommunale bygninger. Det oplyser Dansk Industri i et bilag til pressemeddelelsen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Smederevac / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.