Pas på falske mails fra Sundhed.dk

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Der er tale om såkaldt phishing – falske e-mails og sms’er – der forsøger at narre modtageren til at klikke på et link.

En række danskere har fået en mail fra Sundhed.dk, der omtaler et beløb, som de kan få, hvis de trykker på et link. Mailen er ikke fra Sundhed.dk og bør slettes. Det oplyser Sundhed.dk i en pressemeddelelse.

Phishing-beskederne er er dårligt formulerede

Flere kvikke borgere har gjort Sundhed.dk opmærksom på, at der i øjeblikket cirkulerer falske e-mails og sms’er med sundhed.dk som afsender. Der er tale om såkaldt phishing – falske e-mails og sms’er – der forsøger at narre modtageren til at klikke på et link.

De pågældende e-mails og sms’er i omløb er dårligt formulerede og nævner et specifikt beløb, som modtagerne kan hæve, hvis de klikker på linket. Det er svindel, og Sundhed.dk anbefaler, at man sletter den pågældende mail eller sms omgående.

»En god rettesnor er, at der aldrig er penge mellem sundhed.dk og borgerne. Så hvis du får en mail fra os, hvor du bliver tilbudt penge eller bedt om indsætte penge på en konto til os, kan du være sikker på, at det er svindel,« siger Mette Jørgensen, der er vicedirektør i Sundhed.dk.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Sundhed.dk). PM/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.