Movia har genindført kontanter i busser og Flextrafik

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Med kontanternes tilbagetog i busser og flextrafik er alt som før. Man skal være opmærksom på, at buschaufføren alene kan give tilbage op til nærmeste 100 kroner. Movia opfordrer til, at man fortsætter med at købe billetter digitalt.

Det er igen muligt at betale med kontanter i busser og Flextrafik, men Movia opfordrer samtidig kunderne til at holde fast i de mange gode vaner fra under corona-krisen og fortsætte med at betale billetten digitalt så vidt muligt. Det oplyser Movia i en meddelelse.

Muligt at købe kontantbilletter i sjællandske busser

Nu bliver det igen muligt at købe en kontantbillet i de sjællandske busser og i Flextrafik. Movia har som planlagt genindført muligheden for at betale med kontanter i busser og i Flextrafik fra den 1. september.

Movia opfordrer samtidig kunderne til at holde fast i de mange gode vaner fra under corona-krisen og fortsætte med at betale billetten digitalt så vidt muligt.

Opfordringen kommer for at vise hensyn til chauffører og medarbejdere i de sjællandske busser og flexbiler.

»Fra i morgen (onsdag, red.) tager vi igen imod kontanter i vores busser, lokaltog og Flextrafik. Det er vi glade for, men vi vil også gerne minde om at holde fast i de gode vaner, og betale digitalt, hvis man kan,« siger Camilla Struckmann, der er direktør for Kommerciel og Kunder i Movia.

Værner om et trygt arbejdsmiljø for chaufførerne

Med kontanternes tilbagetog i busser og flextrafik bliver alt som før. I busserne betyder det, at man som kunde skal være opmærksom på, at buschaufføren alene kan give tilbage op til nærmeste 100 kroner. Reglen er til for at værne om et trygt arbejdsmiljø for chaufførerne.

I flextrafikken tager chaufførerne kun imod lige penge. Siden der sidst blev taget imod kontanter i flextrafikken, har Movia indført en abonnementsordning, så man kan bestille sine flexture på telefon, som man plejer, men betale for sin kørsel pr. faktura en gang om måneden.

Movia gør i øvrigt opmærksom på, at der løbende udføres billetkontrol i alle Movias busser. Man skal have gyldig billet, inden man stiger ombord, og fra 1. september vil Movias billetkontrollører også igen tage imod forevisning af ID.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Movia). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.