Fremrykket vaccinationskalender åbner idrætshaller op

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Region Sjælland forventer, at de idrætshaller, der anvendes som vaccinationscentre, vil fungere normalt fra starten af september.

Fritids- og idrætsaktiviteter i Region Sjælland vil vende tilbage til normalen efter sommeren. Det sker i takt med de ekstra vacciner, som Danmark har indkøbt og den fremrykkede vaccinationskalender.

Regionen forventer, at de idrætshaller, der i øjeblikket anvendes som vaccinationscentre, vil fungere normalt fra starten af september. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

168.000 ekstra Pfizer-BioNTech-vacciner fra Rumænien

Region Sjælland får 168.000 ekstra vacciner ud af de 1,17 millioner Pfizer-BioNTech-vacciner, som Danmark har købt i Rumænien. De ekstra vacciner og den fremrykkede vaccinationskalender er godt nyt på flere måder.

»Fra de allerførste faser af vaccinationsprogrammet har vi arbejdet tæt sammen med kommunerne. Både for at nå ud til alle borgere og for at finde egnede lokaler til denne samfundsindsats,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og fortsætter:

»Nu er det til at se en slutdato for den ekstraordinære situation, og jeg takker for enorme velvilje, vi har nydt godt af fra kommuner, fritids- og idrætsliv.«

Han ser frem til, at idrætshallerne igen bliver overtaget af idrætsudøvere.

Håndboldspillere og andre idrætsudøvere har fået afbrudt deres normale aktiviteter, mens idrætshallerne har fungeret som vaccinationscentre.

»At vaccinere borgerne er en samfundsopgave, som selvfølgelig må prioriteres højere end håndbold og andre sportsgrene, men jeg glæder mig samtidig over, at hele vaccinationsprogrammet nu fremskyndes. Dejligt at vi kan udfolde os på håndboldbanen og andre steder tidligere end forventet,« siger Morten Stig fra Dansk Håndbold Forbund.

Region Sjælland skal vaccinere op til 14.000 borgere dagligt

Med de ekstra leverancer fra Rumænien vil Region Sjælland den kommende tid skulle vaccinere op til 14.000 borgere om dagen. Regionen er fuldt ud klar til den opgave. To generalprøver har vist, at Region Sjælland har kapacitet til at vaccinere endnu flere om dagen, hvis det behov opstår.

»Her et halvt år efter den første borger blev vaccineret den 27. december er mere end 60 procent af borgerne i gang med et vaccinationsforløb i vores region. Nu gør vi arbejdet færdigt, så vi alle sammen kan få vores fulde frihed tilbage,« siger Heino Knudsen.

60,8 procent af borgerne i Region Sjælland har indledt et vaccinationsforløb. På landsplan er tallet 57,2 procent. 38 procent er færdigvaccineret i Region Sjælland. På landsplan er tallet 33,6 procent. (Opgørelse pr. 2. juli 2021). (Kilde: Region Sjælland).

Øverst: Vaccinationscenter Holbæk Sportsby. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.