24-årig anholdt efter telefonbedragerier

Artiklen er opdateret for 1 måned siden.

Zand.News – En 24-årig mand blev tirsdag anholdt og sigtet for 13 tilfælde af bedrageri. Anholdelsen fulgte, efter at politiet havde efterlyst flere personer, som var mistænkt for adskillige bedrageriforhold.

En 24-årig mand blev tirsdag aften kl. 18.04 anholdt og sigtet for 13 tilfælde af bedrageri. Anholdelsen fulgte, efter at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tirsdag havde efterlyst flere personer, som var mistænkt for at have begået en stribe bedrageriforhold, og i løbet af dagen modtog politiet flere gode tip fra borgerne, som der nu bliver fulgt op på. Nogle af oplysningerne pegede i retning af den 24-årige mand. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Kvinden fra Sorø blev alligevel mistænksom

Mandag var en kvinde fra Sorø udsat for et bedrageriforhold, hvor en mand, der foregav at ringe fra hendes bank, fortalte, at der var nogle uregelmæssigheder med hendes konti, og hun var nødt til at aflevere sit kort til et “bankbud”, der kort efter troppede op på kvindens adresse. Kvinden blev alligevel mistænksom og syntes, at både “bankbuddet” og hele situationen virkede mærkelig.

Selv om bedrageren forsøgte ihærdigt at overbevise kvinden om, at hun skulle udlevere sit kort, holdt hun stand, og bedrageren måtte forlade stedet med uforettet sag.

Vidner gav oplysninger om “bankbuddets” bil

Opmærksomme vidner kunne give oplysninger til politiet om den bil, ”bankbuddet” kørte i, da han ankom til kvindens adresse, og tirsdag eftermiddag blev bilen standset på Vestmotorvejen ved Ringsted. Her blev den 24-årige anholdt. Den 24-årige havde i øvrigt ikke noget kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da han flere gange tidligere var blevet sigtet for at køre uden kørekort, blev hans bil beslaglagt på stedet.

»Vi er glade for, at borgernes aktive medvirken har ført til en hurtig anholdelse,« udtaler fungerende vicepolitiinspektør Lars Steffensen og understreger:

»Vi anser denne gemene kriminalitet overfor sårbare borgere som uacceptabel.«

Den anholdte fremstilles onsdag i grundlovsforhør i retten i Næstved. Han er sigtet for 13 bedrageriforhold, hvor han er sluppet afsted med at snyde de forurettede for kontante beløb. Forholdene er begået siden nytår, både her i politikredsen og på Fyn. Anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet afholdes for lukkede døre.

Læs også: Efterlysning af gerningsmænd til bedragerier.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/jo38