Urene stilles tilbage på søndag – måske for sidste gang?

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – Natten til søndag bliver kl. 03.00 til kl. 02.00. Ministeren opfordrer til debat om halvårlige skift, permanent sommertid og permanent standardtid.

Sommertiden ophører natten mellem lørdag den 27. oktober og søndag den 28. oktober 2018. Det vil sige, at klokketiden søndag den 28. oktober 2018 kl. 03.00 ændres til kl. 02.00, som er normaltid.

Europa-Kommissionen ønsker halvårlige skift afskaffet

Det kan måske vise sig at blive sidste gang. For Europa-Kommissionen har foreslået, at dette halvårlige skift i fremtiden skal afskaffes, og så skal det være op til medlemslandene at vurdere, om man ønsker permanent sommer- eller vintertid.

Intet videnskabeligt belæg for den bedste løsning

»Nogle foretrækker sommertid, andre kan bedst lide standardtid. Det afhænger meget af, om man foretrækker tidligt dagslys om morgenen, eller om man hellere vil have sen solnedgang om aftenen,« siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og fortsætter:

»Der er ikke noget videnskabeligt belæg for, at den ene tid er bedre end den anden; det er en smagssag. Derfor er det vigtigt for mig at finde ud af, hvad danskerne foretrækker, så vi kan træffe beslutningen på det mest oplyste grundlag.«

Ministeren opfordrer derfor til en offentlig debat om spørgsmålet, ligesom han har gennemført en offentlig høring om spørgsmålet. Det skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også: Vintertid: Togbusser mellem Nyborg og Ringsted.


Genrefoto: susannp4 / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.