Undgå kviktestkø ved at undgå morgen og aften

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Der er mulighed for kviktest på 66 adresser i Region Sjælland, men det er især på teststederne i Slagelse, Køge og Roskilde, der er kødannelser.

Der er stor søgning til kviktest i Region Sjælland, og det giver kødannelser i morgen- og eftermiddagstimerne i større byer som for eksempel Slagelse.

Falck opfordrer borgerne til at tjekke for eventuelle ventetider, inden de vælger, hvilket kvikteststed de vil besøge. Det skriver Region Sjælland i en nyhedsmeddelelse.

Der opstår kø i ydertimerne til og fra arbejde

Borgerne i Region Sjælland har taget godt imod kviktest. Onsdag blev 14.982 således testet i et af Falcks kvikteststeder. Selv om der tilbydes kviktest på 66 adresser i regionen, er det især teststederne i Slagelse, Køge og Roskilde, folk søger til. Det kan give kødannelser.

Derfor opfordrer regionen og Falck borgerne i Region Sjælland til at tjekke eventuelle ventetider på Falcks hjemmeside, inden de tager hen for at blive testet, ligesom det er en god ide at komme senest 30 minutter før lukketid.

»Rigtig mange kører forbi et af vores teststeder enten i morgentimerne eller efter arbejde for at blive testet, og det gør, at der opstår kø i ydertimerne. Hvis du har mulighed for det, så prøv om du kan komme uden for ydertimerne, og tjek eventuelle ventetider på vores hjemmeside – den bliver løbende opdateret,« siger Jakob Wohlgemuth, der er regionsdirektør i Falck.

Falck har lige ansat 120 nye medarbejdere

I Region Sjælland er man opmærksom på problemet med, at nogle testcentre oplever stor tilstrømning. Derfor lyder opfordringen til borgerne at søge mod et af de øvrige steder, hvis de kan se, at der er lang ventetid.

»Det er dejligt at se, at borgerne tager ansvar og i høj grad lader sig teste her i den spæde start af genåbningen. Vi er i løbende dialog med Falck om fordeling af de samlede ressourcer, så vi i videst muligt omfang sikrer borgerne let og smidig adgang til test,« siger Anne Øster Hjortshøj, der er enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Falck har i den seneste uge ansat 120 nye medarbejdere, der er ved at blive uddannet til podere for at imødekomme den store efterspørgsel på kviktest i Region Sjælland. Med en genåbning på vej er der god grund til at forvente at endnu flere skal testes. Mange sandsynligvis i løbet af påskedagene.

»Vi holder konstant øje med udviklingen i genåbning af samfundets og dermed stigende krav om test, og forsøger at matche flere testcentre tættere på borgerne,« siger Jakob Wohlgemuth.

Se kort over teststeder i hele landet på: Coronasmitte.dk.
Ventetider på kviktest kan ses på: Falcks hjemmeside.

Øverst: Falcks kvikteststed i Nordhallen. (Mobilfoto: Privatfoto). NM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.