Mænd i Fællesskaber: Frisk luft, bål og mandehørm

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Onsdag den 24. marts bliver det igen muligt at møde nogle af de ihærdige frivillige, der bruger 2 til 4 timer om ugen af deres fritid på at være tovholdere i fællesskaber for mænd.

Mange vil sikkert være enige i, at der må være sjovere ting man kan lave end at nærstudere farven på stuens vægge derhjemme, efter en lang vinter som i år.

Frivilligcenter Slagelse har nogle gode bud på hvad det kunne være. Ikke mindst hvis du er mand, bosiddende i Slagelse kommune og mellem 18 og 65.

Du kan for eksempel springe ud i foråret som frivillig i gruppen “Vildmand i Naturen”. Eller lave bålmad i “Snak & Æd”. Eller du kan snøre skoene og få asfalt under sålerne på en gåtur med andre mænd. Det skriver Frivilligcenter Slagelse i en pressemeddelelse.

Samler mænd med mange forskellige livserfaringer

Onsdag den 24. marts bliver det igen muligt at møde nogle af de ihærdige frivillige, der bruger 2 til 4 timer om ugen af deres fritid på at være tovholdere i fællesskaber for mænd.

Siden den 1. marts har foreninger som Frivilligcentret haft lov til at mødes op til 25 personer udendørs. Derfor ligger det lige til højrebenet at invitere folk til komme forbi til introdag til Mænd i Fællesskaber i Frivilligcentrets kolonihave netop nu.

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at corona har været med til at lave benspænd for opstart af vores nye grupper,« fortæller koordinator Maja Bruun og fortsætter:

»De frivillige, der havde meldt sig som tovholdere fra starten, har været seje og vedholdende. De står klar til at tage imod dem, der kunne have lyst til at afprøve tjansen som frivillig tovholder. Og vil tage rigtig godt imod dem, der har lyst til at høre mere om at være med i vores nye grupper. Vejret er forhåbentlig mere med os fra nu af. Og vi glæder os til at sætte gang i aktiviteter, som kan samle mænd med mange forskellige livserfaringer, og give dem gode oplevelser med at være del af et rummeligt fællesskab, hvor der er plads til forskelligheder.«

Fællesskab for mænd med modgang og mistet netværk

Projekt Mænd i Fællesskaber er sat i verden for mænd, der savner det, at være del af et fællesskab. Det kan for eksempel være mænd, der har mistet sit netværk eller/og har været igennem en svær periode i deres liv. Projektet er støttet af Socialstyrelsen i 2020-21.

Tilmelding på telefon 2029 8904 eller e-mail projekt@frivillig-slagelse.dk senest 23. marts. Maksimalt antal deltagere er 25. Læs mere på: www.frivillig-slagelse.dk.

På introdagen vil du kunne møde de frivillige, høre hvordan det er at være frivillig tovholder og hvad man laver i de forskellige grupper i Mænd i Fællesskaber. Der bliver sat gang i bålfadet og serveret en smagsprøve på lidt bålmad.

Introdag for Mænd i Fællesskaber 24. marts 2021 kl. 15-17 i Frivilligcentrets kolonihave på Østre Skole på Skovsøgade 10 i Slagelse.

Øverst: To frivillige fra Mænd i Fællesskaber, Kasey og Claus. (Foto: Frivilligcenter Slagelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.