Sovende mand angrebet med håndgranat

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Tidligt i morges blev en mand i Mullerup mellem Gørlev og Kirke Stillinge vækket ved, at nogen kastede en håndgranat mod hans hus.

I morges kl. 05.56 modtog politiet en anmeldelse om en eksplosion på Mullerupvej 11 i 4200 Slagelse. Det er en landsby mellem Gørlev og Kirke Stillinge, der hører til Kalundborg Kommune.

Beboeren kom lettere til skade. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Midt- og Vestsjællands Politi: »Vi er massivt til stede«

Den mandlige beboer lå tilsyneladende og sov, da hændelsen skete. Han kom lettere til skade, og der skete også materielle skader på huset.

»Anmeldelse kl. 0556 om en eksplosion, Mullerupvej, 4200 Slagelse. Det tyder indledningsvist på, at en håndgranat er udløst på stedet. Beboeren er kommet lettere til skade. Vi er massivt til stede, og der er INGEN fare for omboende. Vi vil arbejde på stedet i mange timer,« skrev Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

»Gerningsstedet er i Kalundborg Kommune, så alt omkring hændelsen henvises til MVSJÆ Politi,« skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterfølgende.

To eksplosioner på stedet: »Én indenfor og én udenfor«

Det viser sig efterfølgende, at der måske har været to eksplosioner, og at der formentlig ikke er tale om en ulykke.

»Det tyder på, at der har været to eksplosioner på stedet. Én indenfor og én udenfor, det er det nyeste i sagen. Vi er ved at starte en ret stor efterforskning op,« siger vagtchef Lars Galasz, fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 Øst.

Politiets aktuelle fokus er at undersøge gerningsstedet.

»Vi skal have sikret gerningsstedet og have undersøgt det helt i bund, altså en ransagning. Der kommer ammunitionsryddere fra Forsvaret frem for at undersøge, hvad der er foregået rent eksplosionsmæssigt,« siger politiet til mediet.

Samtidig er politiet interesseret i en bil, som åbenbart er kørt fra stedet.

»Folk har hørt en bil køre fra stedet. Det kunne tyde på, at nogle udefra har kastet en håndgranat mod ejendommen,« siger Lars Galasz til Sjællandske.

For to år siden blev en anden mand dræbt i huset

Ekstra Bladet skriver, at der tidligere har været en hændelse på den samme adresse. For to år siden blev en 29-årig mand dræbt på i det samme hus.

Det bekræfter vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi over for mediet.

I juli 2018 trængte maskerede mænd ind i huset, hvor en 29-årig mand måtte kaste sig rundt for at undgå at blive ramt af kugler.

Men han blev alligevel ramt af seks skud, hvorpå han røg igennem et vindue og døde. Drabet blev aldrig opklaret.

Ekstra Bladet skriver videre, at husets nuværende beboer, som nu er såret, angiveligt har spredt rygter om, hvem drabsmanden er.

Han har angiveligt beskyldt et lokalt Bandidos-medlem, der aktuelt sidder i fængsel i en anden sag, for at have haft noget med drabet at gøre.

Beboeren har tidligere været udsat for et økseoverfald

Vicepolitiinspektør Politi Lars Krogsgaard oplyser senere til Sjællandske, at den tilskadekomne beboer er den samme mand, som blev overfaldet med en økse på Ulstrupvej ved Gørlev i efteråret 2019.

Her blev en 33-årig mand idømt tre år og seks måneders ubetinget fængsel for sin andel i økseoverfaldet.

Læs også: Anholdelses- og ransagningsaktion på Vestsjælland.

Læs videre: Efterlysning efter to eksplosioner på Mullerupvej.

Opdatering: Artiklen er opdateret med den præcise adresse. Desuden er artiklen opdateret med oplysninger om øksesagen.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.