Erhvervsnetværk går sammen om ny model for onlinemøder

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Zand.News – Copenhagen Countryside, som også tæller hotel- og konferencecentre i Slagelse og Korsør, er med i et nyt samarbejde, som skal gøre det nemmere, billigere og bedre for virksomheder at holde onlinemøder på tværs af landet.

Tre danske erhvervsturismenetværk er gået sammen om et nyt samarbejde, som hedder “Danmark på Tværs”. Formålet er at gøre det nemmere, billigere og mere udbytterigt for virksomhederne at afvikle onlinemøder på tværs af landet.

På den måde kan de ideudvikle eller sparre og samtidigt minimere omkostninger for både miljøet og dem selv. Det oplyser Destination Sjælland i en pressemeddelelse.

Vil gør onlinemøder endnu mere effektive og værdiskabende

Med en masse aflyste arrangementer, mere hjemmearbejde og større afstand har mange danskere fået en ny og mere digital hverdag i forbindelse med corona-krisen.

Onlinemøder er blev en fast bestanddel af arbejdsdagen, hvilket man også har oplevet i de tre danske erhvervsturismenetværk Meet & More, MeetingLillebælt og Copenhagen Countryside fra henholdsvis Jylland, Fyn og Sjælland.

Copenhagen Countryside tæller blandt andet Comwell Korsør, Comwell Klarskovgaard i Korsør, Liselund Møde- og Kursussted i Slagelse, Vilcon Hotel og Konferencegaard ved Slagelse og Egons Busser i Slagelse samt Kragerup Gods nord for Slagelse Kommune.

De tre netværk har derfor valgt at gå sammen i det nye samarbejde “Danmark på Tværs”, der skal hjælpe både virksomheder samt konference- og mødesteder med at tage deres digitale arrangementer til nye højder.

»Vi så, hvordan brugen af onlinemøder steg under coronapandemien. Derfor tog vi fra Copenhagen Countryside initiativ til at kontakte Meet & More og Meeting Lillebælt, der begge var lige så begejstrede for tanken og interesserede i at deltage i dette projekt, som senere fik navnet Danmark på Tværs,« fortæller Trine Bruun fra Copenhagen Countryside.

Erfaringerne fra coronapandemien gjorde det oplagt at undersøge, om onlinemøder kunne blive mere værdiskabende.

»Vi ser naturligvis stadig, at mange holder fysiske møder. Men coronaen har været med til at skubbe til den digitale omstilling. I en tid, hvor mange møder kommer til at foregå online, var det oplagt at undersøge, hvordan vi kunne hjælpe virksomhederne med at gøre møderne mere effektive og værdiskabende,« supplerer Pia de Place fra Meet & More.

Man samles på to eller tre centrale steder og mødes digitalt

“Danmark på Tværs” tilbyder helt konkret firmaer, der spreder sig over et stort geografisk område, muligheden for at mødes i grupper hos møde- og konferencestederne. På den måde kan både nationale og internationale virksomheder være sammen hver for sig – i grupper.

Behovet for en stærkere model for onlinemøder understreges blandt andet af en analyse fra konsulentvirksomheden Convinced, som viser, at 93 procent af virksomhederne regner med, at der kommer flere onlinemøder i fremtiden.

Samme undersøgelse peger på, at mødekulturen i forbindelse med onlinemøder har betydning for, hvor effektivt møderne kommer til at fungere.

»Dette samarbejde er skabt for at sætte mere fokus omkring muligheden for onlinemøder på møde- og konferencestederne. Vi ved, at mange af de virksomheder, som plejer at have deres konferencer og arrangementer, samles fra flere dele af landet, og det kan være en udfordring i denne tid. Derfor har vi med samarbejdet “Danmark på tværs” gjort det muligt, at mødes flere steder i landet på et professionelt konferencested – og samtidig kan deltagerne koncentrere sig fuldt ud om det faglige indhold og nyde god service dagen igennem,« forklarer Anne Thygesen fra Meeting Lillebælt og fortsætter:

»Når man skal ideudvikle og sparre, skal man kunne snakke sammen dynamisk og det sociale aspekt skal også passes. Derfor giver det mening, at man samles på to eller tre centrale steder og så mødes digitalt i to eller tre større grupper. Så kan man idéudvikle i hver sin gruppe og derefter forbinde med de andre grupper. På den måde har man nærhed med en gruppe mennesker og samtidig kan alle være på et sted i relativ nærhed af den vante arbejdsplads.«

Mindre rejseaktivitet, færre omkostninger og mere effektivitet

Udover en bedre mødekultur online kan det nye koncept også være med til at spare mødedeltagerne for både tid og penge i forhold til rejser og overnatninger, hvilket både kommer miljøet og virksomhederne til gode.

»Denne model giver også andre muligheder; for eksempel at man kan holde seminarer og konferencer med oplægsholdere og eksperter, som ikke nødvendigvis opholder sig i Danmark. Dermed kan det være nemmere for oplægsholderen at finde tiden, da det ikke kræver en udenlandsrejse. Samtidig kan det blive både økonomisk billigere og med mindre belastning af miljøet,« lyder det fra Trine Bruun fra Copenhagen Countryside.

“Danmark på Tværs” har mødestederne, der kan sørge for de nødvendige tekniske finesser og den gode forbindelse samt sørge for en fantastisk forplejning og de helt rigtige rammer for mødet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Prostock-Studio / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.