Rustvogn kørte med 740.000 ulovlige piller

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – En rustvogn var angiveligt på vej til Sverige med en tom kiste for at hente en afdød. Men en kontrol i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds viste, at der lå noget under den tomme kiste.

Toldere stoppede i slutningen af januar en rustvogn med knap 740.000 ulovlige piller ved Gedser Havn. En 51-årig mand er idømt fire års fængsel og indrejseforbud for bestandig. Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der lå flere bundter pakker med piller under kisten

Tirsdag den 25. april 2023 faldt der dom ved retten i Nykøbing i en sag om smugling af ulovlige stoffer. En 51-årig udenlandsk mand er blevet idømt fire års fængsel og et indrejseforbud for bestandig for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om euforiserende stoffer.

Sagen stammer tilbage fra mandag den 30. januar 2023, hvor manden blev stoppet i en rustvogn i en af Toldstyrelsens stikprøvekontroller på Gedser Havn. Den 51-årige fortalte tolderne, at kisten var tom, og at han var på vej til Sverige for at hente en afdød person, som han skulle fragte tilbage sydover.

»Manden blev bedt om at køre ind til siden, hvor tolderne scannede rustvognen. Scanningen viste indhold i bilen, der vakte toldernes mistanke. Herefter blev rampen, der holdt kisten, rullet tilbage, og under rampen kunne tolderne konstatere, at der lå ind til flere bundter pakker med piller. Herefter blev politiet tilkaldt,« fortæller kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund.

Rustvognen blev efterfølgende tømt i Toldstyrelsens undersøgelseshal, hvor politiet beslaglagde knap 740.000 piller af typen Alprazolam samt mindre mængder af lægemidlerne Diazepam og Clonazepam.

Efterforskningen sker i samarbejde med andre lande

Den 51-årige blev anholdt og har siden grundlovsforhøret den følgende dag siddet varetægtsfængslet, mens sagen blev efterforsket af Sydsjælland og Lolland Falsters Politis udlændingekontrolafdeling. Efterforskningen er blandt andet sket i samarbejde med myndigheder i flere andre lande.

Det er ikke første gang, at toldere har forhindret forsøg på smugling af større partier piller. I november 2022 fandt toldere ved Frøslev Grænseovergang cirka 170.000 tramadol-piller i en varevogn, der var taget ud til kontrol.

De seneste opgørelser fra Toldstyrelsen viser, at der i 2022 blev tilbageholdt knap 270 kilo nye psykoaktive stoffer, som Alprazolam, Diazepam og Clonazepam hører ind under.

Øverst og nederst: Billeder af de ulovlige piller i rustvognen. (Foto: Toldstyrelsen). PM/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.