Roskilde Fødeklinik fortsat en mulighed i regionen

Zand.News – »Det betyder, at vi fortsat kan tilbyde de fødende tre muligheder for fødselsforløb – enten fødsel på sygehus, på privat fødeklinik eller som hjemmefødsel i Hjemmefødselsordning Sjælland,« lyder det fra Sygehusudvalget i Region Sjælland.

Fødende i Region Sjælland kan fortsat vælge, at fødslen skal ske på den private fødeklinik, Roskilde Fødeklinik. Det skriver regionen i en meddelelse.

Supplement til regionens egne fire fødesteder

Muligheden sker på baggrund af en beslutning i Regionsrådet om at udbyde en privat fødeklinik beliggende i området omkring Sjællands Universitetshospital. Nu foreligger resultatet: Kontrakten tildeles Roskilde Fødeklinik, og den nye kontakt gælder i fem år. Kun Roskilde Fødeklinik bød på opgaven.

»Jeg glæder mig over det fortsatte samarbejde med Roskilde Fødeklinik,« siger regionsrådsmedlem Anne Møller Ronex (RV), der er formand for Sygehusudvalget, og fortsætter:

»Det betyder, at vi fortsat kan tilbyde de fødende tre muligheder for fødselsforløb – enten fødsel på sygehus, på privat fødeklinik eller som hjemmefødsel i Hjemmefødselsordning Sjælland.«

Tilbuddet for fødsel på fødeklinik er et supplement til regionens egne fire fødesteder og er for raske gravide med en forventet normal fødsel. Det er gratis for fødende, der bor i Region Sjælland.

Øverst: Genrefoto. (Foto: NelliSyr / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/e7u