Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.
Slagelse.News – Der blev givet tilskud til en lang række foreninger i Slagelse Kommune, som får glæde af penge til forskellige former for udstyr. Alt sammen noget, som kommer medlemmerne til gode, lyder det fra udvalget.
Folkeoplysningsudvalget i Slagelse Kommune støtter udvikling i foreninger med næsten 100.000 kroner. Der blev givet tilskud til en lang række foreninger, som får glæde af penge til forskellige former for udstyr. Alt sammen noget, som kommer medlemmerne til gode, skriver kommunen i en pressemeddelelse.
Nye tiltag, arrangementer og initiativer
VR-Headsets, kæpheste-springbane og gulvmåtter. Det er blot nogle af de ansøgninger, som Folkeoplysningsudvalget under Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget i Slagelse Kommune har valgt at imødekomme og givet økonomisk støtte til fra Udviklingspuljen.
Med et oprindeligt budget på 72.601 kroner i 2023, som dog blev udvidet til 99.464 kroner efter tilbagebetaling af uforbrugte midler fra 2022, har puljen gjort det muligt for foreningerne at søge støtte til en bred vifte af aktiviteter med folkeoplysende formål.
Foreningerne kunne søge støtte til blandt andet nye tiltag, arrangementer og aktiviteter, udstyr og sundhedsfremmende initiativer. Dette har skabt en imponerende bredde af ansøgninger.
»Det glæder mig at se den fantastiske diversitet af projekter, som vores lokale foreninger bringer til bordet. Vi er stolte over at kunne støtte og bidrage til et aktivt og mangfoldigt foreningsliv i Slagelse Kommune og vi glæder os til at følge de mange indsatser, som har fået støtte,« fortæller Jørn C. Nielsen, der er formand for Folkeoplysningsudvalget.
Politisk fokus på engagement i kommunen
Ved behandlingen af ansøgningerne har Folkeoplysningsudvalget taget syv politisk vedtagne bærende principper i betragtning, herunder inddragelse af børn og unge, faktuel viden/forskning, idrætspolitik, inddragelse af borgere, medfinansiering, nytænkning og omfang. Disse principper sikrer, at tildelingen af midler skaber værdi og engagement i hele lokalsamfundet. Alle principperne skal ikke nødvendigvis opfyldes for at kunne modtage tilskud.
Ansøgere til puljen kan være foreninger, herunder handicapforeninger, godkendt under folkeoplysningsloven, frivillige organisationer, selvorganiserede grupper og enkeltpersoner samt institutioner hjemmehørende i Slagelse Kommune.
Ni ansøgninger om tilskud er godkendt
Der er 10 foreninger, der har søgt om en bid af puljen, og der er 9 ansøgninger, der modtager penge. Efter omhyggelig vurdering og drøftelse har Folkeoplysningsudvalget besluttet at fordele beløbene på denne måde:
- Korsør Golfklub: 3.725 kr. til indkøb af arbejdsredskaber
- Salsa Slagelse: 7.078 kr. til mikrofoner og flyers
- Slagelse City Taekwondoklub: 20.808 kr. til gulvmåtter
- Slagelse Hockeyklub: 4.284 kr. til stokke, bolde, hulahopringe og overtrækstrøjer
- Slagelse Sportsfiskerforening: 12.516 kr. til redningsveste, senge, madrasser, bord og stole
- Sørbymagle IF, Esport: 11.694 kr. til VR-headset og Blaszepods
- Trelleborg Golf Klub: 13.262 kr. til AV-udstyr til regelundervisning og træning
- Vemmelev Rideklub: 3.725 kr. til kæpheste-springbane
- Vemmelev SG&IF, Gymnastik: 22.350 kr. til airtrack og vogn.
Samtidig opfordrer Folkeoplysningsudvalget de ansøgere, der ikke blev tildelt midler, til at udforske andre puljer og fonde via kommunens hjemmeside – søg på tilskud og puljer.
Husk at forny foreningen på virk.dk
Hvert tredje år skal den frivillige forening forny sin registrering på www.virk.dk med sit private NemID eller Digital Signatur. Erhvervsstyrelsen sender besked til foreningens digitale postkasse. Folkeoplysningsudvalget lægger derfor vægt på, at det er vigtigt, at foreningen har adgang til denne postkasse, og at kontaktpersonen læser foreningens post, da der kan være dokumenter, den skal reagere på inden for en tidsfrist.
Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune / Lars Rønbøg). PM/roke.
This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.