Ring til politiet før du kommer med din håndgranat

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – Tirsdag dukkede endnu en borger op med en håndgranat. Politiet opfordrer til, at borgerne ringer, hvis de finder våben, ammunition og håndgranater.

Tirsdag eftermiddag kom en borger ind på en af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis politistationer med en håndgranat, der var blevet fundet hos en ældre mand.

Det viste sig heldigvis, at håndgranaten var blevet tømt for sprængstof for længe siden.

»Hvis granaten nu stadig havde været virksom, kunne det have haft katastrofale følger. Tænk, hvis…,« skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i sit uddrag fra tirsdagens døgnrapport.

Det er helt korrekt at rette henvendelse til politiet for at aflevere fundne håndgranater, våben, ammunition og lignende til destruktion, men politiet opfordrer til, at man ringer til politiet for at beskrive det fundne, inden man begynder at flytte rundt med det.

»Tag gerne et foto eller flere og send dem til os, så vi kan se nærmere på fundet og fastlægge, om der er tale om f.eks. en granat, der stadig er sprængfarlig. Vi har desuden et tæt samarbejde med forsvarets eksperter, som i givet fald også kan rykke ud og se nærmere på tingene,« skriver politiet videre.

Læs også: Håndgranat lukker Slagelse Politistation.


Genrefoto: njellL / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.