Rigspolitiet opfordrer til at holde sig væk fra Storebæltsbroen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Storebæltsbroen er lukket for al trafik mod Fyn som følge af morgenens alvorlige togulykke med dræbte og tilskadekomne. Myndighederne har valgt at aktivere NOST (National Operativ Stab).

Storebæltsbroen vil være lukket for al trafik, mens rednings- og oprydningsarbejdet efter morgenens togulykke finder sted, og Rigspolitiet opfordrer derfor alle til at holde sig væk fra broen.

Dog er broen blevet åbnet mod Sjælland.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Uvist, hvor længe broen vil være lukket

»Det er endnu uvist, hvor længe broen vil være lukket, og vi opfordrer alle til at holde sig væk, indtil vi melder andet ud. Vi oplever allerede trafikale problemer, som kun bliver værre, jo flere biler der kommer til. Så vores opfordring er at afvente, følge situationen løbende og holde sig orienteret, før man begynder at rejse mellem landsdelene,« siger Per Jensen, som er vicepolitiinspektør hos Rigspolitiet og stabschef i NOST.

Læs også: Flere dræbte i togulykke på Storebælt.

Myndighederne har aktiveret National Operativ Stab

Myndighederne har som følge af togulykken onsdag morgen valgt at aktivere NOST, National Operativ Stab.

I staben vil de relevante myndigheder koordinere den nationale indsats. Formålet er hurtigst muligt at opnå et overblik over situationen, skabe grundlag for den mest effektive redningsindsats og sikre den nødvendige information til offentligheden.

»Vi kan endnu ikke sige noget om den forventede varighed, men de lokale myndigheder arbejder fokuseret på at håndtere ulykken på Storebælt,« siger Per Jensen.

Pårørende kan ringe på telefon 9697 0000

Pårørende til togpassagerer fra ulykken kan ringe på telefon 9697 0000 for at få nærmere oplysninger om deres pårørende. Man skal ikke ringe til hospitalet.

Læs også: Opdateres: Togulykke på Storebæltsbroen.

(Arkivfoto: Rigspolitiet).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.