Region Sjælland sigtet i brystkræft-sagen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Regionsrådsformand: »Det, jeg kan sige, er, at vi fra politisk side har taget hånd om sagen, der foregik frem til 2017.«

Region Sjælland er som juridisk person blevet sigtet af politiet i Ringsted-sagen. Sigtelsen af Region Sjælland vedrører sagen om mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus i perioden fra den 1. marts 2013 til den 24. maj 2017. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Ransagningerne i Sorø, Ringsted og Næstved

Region Sjælland er som myndighed blevet sigtet i sagen om muligt mangelfulde undersøgelser for brystkræft på Ringsted Sygehus, og politiet har i dag foretaget ransagninger i Sorø, Ringsted og Næstved.

Politiet foretog ransagningerne for at indhente materiale med henblik på at vurdere, om de vil gå videre med sagen hos domstolene.

»Jeg kan bekræfte, at Region Sjælland er sigtet for forhold på Ringsted Sygehus i perioden 2013 til 2017. Vi ønsker at samarbejde og bidrage så meget som muligt til politiets undersøgelser. Da regionen er sigtet, har vi ikke yderligere kommentarer, mens politiets undersøgelser pågår,« siger Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland.

Læs også: Regionen og ledende medarbejdere er sigtet.

Der bliver taget hånd om de berørte kvinder

Region Sjælland har som led i sagen med de mangelfulde brystundersøgelser allerede taget flere skridt for at rette op, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

»Jeg ønsker ikke at kommentere på politiets undersøgelse. Det, jeg kan sige, er, at vi fra politisk side har taget hånd om sagen, der foregik frem til 2017. Det har vi gjort ved at vedtage en syvpunktsplan, som sikrer, at der bliver taget hånd om de berørte kvinder, og at kvaliteten i dag er, som den skal være,« siger Heino Knudsen.

Læs også: Syvpunktsplan skal rette op på mangelfulde brystundersøgelser.

Det oplyses i pressemeddelelsen, at der ikke er rejst direkte sigtelser mod medlemmer af regionsrådet eller regionens direktion.

Øverst: Ringsted Sygehus. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.