29-årig fra Motalavej får dom for videodeling

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – En kvinde fra Korsør får 80 timers samfundstjeneste for at dele en drabsvideo via Messenger.

En 29-årig ustraffet kvinde er idømt tre måneders fængsel samt erstatning for deling af drabsvideo via Messenger. Det skriver Anklagemyndigheden i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Kvinden har delt en video, som blandt andet viser drabet på en ung dansk kvinde i Marokko i december 2018. Den 29-årige tilstod og modtog dommen, som er betinget mod 80 timers samfundstjeneste.

Det fremgår af retslisten, at delingen skete den 20. december 2018.

Læs også: Efterforskning af deling af video fra Marokko samles i Østjylland.

Dræbt under ferie i Atlasbjergene i Marokko

Videoen viser blandt andet drabet på Louisa Vestager Jespersen, som bliver halshugget. Hun og hendes norske veninde, Maren Ueland, blev dræbt under en ferie i Atlasbjergene i Marokko.

Den 29-årige kvinde, som bor på Motalavej på Halsskov i Korsør, var tiltalt for uberettiget at have videregivet en video, der handler om personers private forhold. Det skriver Sjællandske.

Erklærede troskab til Islamisk Stat efter drabet

Nogle af de formodede gerningsmænd erklærede troskab til Islamisk Stat efter drabet. Aktuelt stilles 24 personer for retten i Marokko, hvor anklageren angiveligt går efter dødsstraf til enkelte af de tiltalte.

Ofrene var den 24-årige Louisa Vesterager Jespersen fra Ikast, og den 28-årige Maren Ueland fra Bryne i Rogaland i Norge. Det skriver TV2 ØST.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Mdesigns / Pixabay). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.