Region Sjælland sænker sit COVID-19-beredskab

Læsetid: 4 min.

Zand.News – Region Sjælland sænker corona-beredskabet, men er klar til tredje bølge. Samtidig er regionen opmærksom på den smitsomme variant B.1.1.7.

Antallet af indlagte med COVID-19 fortsætter med at falde, og det får Region Sjælland til igen at gå ned i beredskab.

Det betyder, at flere aktiviteter på sygehusene kan genoptages, samtidig er regionen fortsat nødt til at være forberedt på en tredje bølge. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Færre og færre patienter får udskudt sin behandling

Som følge af faldende indlæggelsestal skærer Region Sjælland gældende fra i dag igen ned på antallet af sengepladser reserveret til COVID-19-patienter, så der er 50 medicinske sengepladser og 15 intensivpladser.

»Det går fortsat den rigtige vej med antallet af COVID-19 indlagte patienter. Derfor kan vi bruge flere ressourcer på at behandle flere af de andre patienter, der har måttet vente med deres operation eller aftale,« siger Leif Panduro Jensen, der er koncerndirektør i Region Sjælland.

Færre og færre patienter får udskudt sin behandling i takt med, at Region Sjælland går ned i beredskab. Da antallet af indlagte var på sit højeste, udskød regionen cirka 600 operationer om ugen, mens det i uge 5 faldt til lidt over 200 patienter.

Med den positive udvikling i antallet af indlagte vil endnu færre få udskudt sin operation eller aftale på sygehuset.

Klar til tredje bølge med opmærksom på variant B.1.1.7

Selvom Region Sjælland nu for tredje gang i løbet af februar går et trin ned i COVID-19 beredskabet, så er der en vedvarende opmærksomhed på den smitsomme variant B.1.1.7, som truer i kulissen.

Fra national side er der en forventning om op til 900 indlagte med COVID-19 i midten af april, hvis genåbningen af samfundet bliver som skitseret indtil nu.

»Vi forbereder os på en tredje bølge og er klar til hurtigt at skrue op for beredskabet igen, hvis antallet af indlagte stiger drastisk. Men vi håber naturligvis ikke, at det bliver aktuelt, da det vil betyde, at vi er nødsaget til at udskyde yderligere operationer og behandlinger for patienter, og det vil vi for alt i verden gerne undgå,« siger Leif Panduro Jensen.

Han understreger, at regionen hele tiden åbner så meget af den almindelige drift som muligt.

Patienter får direkte besked om genoptaget behandlingsforløb

De patienter, som sygehusene nu indkalder til operationer eller aftaler, vil være de patienter, der har mest brug for det. Det er for eksempel patienter med lidelser med tiltagende smerter.

De pågældende patienter, der får genoptaget deres behandlingsforløb nu, vil få direkte besked fra den behandlende afdeling, og det gælder hele tiden, at man skal henvende sig ved forværring.

Behandling af akut sygdom eller skade og livstruende sygdomme, som for eksempel kræft- og hjertesygdomme, er fortsat ikke og har ikke været berørt af de mange patienter med COVID-19.

Hvis man som borger har brug for hjælp, skal man som altid kontakte egen læge, lægevagt, skadestue eller 112 afhængig af behov.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

Fortæl din mening til os andre:

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.