Region Sjælland vil behandle borgere via en computerskærm

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Region Sjælland har sendt en ansøgning på 40 millioner kroner til Sundheds- og Ældreministeriet, da regionen ønsker at behandlere borgere via en computerskærm.

Forestil dig, at du sidder på et lokalt sundhedscenter tæt på dit hjem. Du sidder sammen med en sygeplejerske eller en praktiserende læge. Og I taler via en skærm med en læge fra en af regionens sygehuse, som er specialiseret i netop din sygdom.

Du har booket tiden, og du har også selv foretaget en række målinger med det udstyr, som sygehuset har stillet til rådighed for dig. Efter samtalen med sygehuslægen taler du med lægen eller sygeplejersken om specialistens anbefalinger, og I aftaler, hvad der skal ske, og hvornår I skal ses igen.

Det er Region Sjællands tanke bag Danmarks første E-hospital, hvor nogle borgere vil kunne sidde derhjemme og klare målinger og dialog med lægen selv, og andre borgere kan tage de digitale målinger og den digitale dialog sammen med personalet på sundhedscentrene. Dermed skal de ikke køre til et af regionens sygehuse.

“Det er Regionsrådets ambition at flytte flere sundhedsopgaver tættere på borgerne. Det er en hel central del i strategien, hvor vi gerne vil gå fra at have borgere og læger på landevejene til at bruge de digitale veje til at styrke de nære sundhedstilbud. Det handler om at flytte viden i stedet for at flytte mennesker og skabe digitale løsninger og nye samarbejder omkring det. Derfor vil vi etablere Danmarks første E-hospital, som i stor skala skal sørge for drift af de mange telemedicinske løsninger der er mulige i dag,” siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Først Vordingborg, Kalundborg, Lolland Guldborgsund og Odsherred

I Region Sjællands ansøgning til Sundheds- og Ældreministeriet søger regionen således om midler til telemedicinsk udstyr og andet udstyr til E-hospitalet. Desuden søges midler til etablering af fibernet – også til praktiserende læger, som er en vigtig samarbejdspartner. Endeligt søges om midler til at forbedring af eksisterende bygninger og nybyggeri, og i første omgang til områder med lægemangel.

“Digital understøtning skal komme flere borgerne til gode, men også kommunerne og almen praksis er vigtige aktører her. Vi ønsker at understøtte deres arbejde med specialiseret rådgivning tæt alle de sundhedsprofessionelle samarbejdspartnere […] derfor har vi også rettet et særligt fokus på de kommuner i Region Sjælland som er særligt lægedækningsudfordrede – nemlig Vordingborg, Kalundborg, Lolland Guldborgsund og Odsherred,” uddyber Regionsrådsformand Heino Knudsen.

Region Sjælland forventer at få svar på ansøgningen inden sommer og håber at kunne igangsætte arbejdet i løbet af det kommende år.

Foto: Flavio Takemoto / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.