Dyrby: Genhusning burde kunne løses over 12 år

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Der er risiko for, at 11.026 husstande fra de hårdeste ghettoer skal genhuses de næste 12 år. Det drejer sig om 1.054 husstande i Slagelse, men opgaven burde ikke være umulig, mener borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Den nye ghettoplan lægger op til, at de hårdeste ghettoområder højst har 40 procent almene familieboliger i 2030. Det store spørgsmål er, hvorledes det er muligt at føre ud i livet.

Regeringen vil bruge 12 af de 21 milliarder kroner til nedrivning og omdannelse af udsatte boligområder frem til 2026. Landsbyggefonden finansieres af alle landets lejere i alment boligbyggeri.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) har sendt en skriftlig kommentar til DR:

“Regeringen forlanger ikke, at omdannelsen – og dermed genhusningen – skal ske over natten. Kommunerne har frem til 2030 til at gennemføre omdannelsen, og over denne årrække vil der være kapacitet til genhusning i kommunerne.”

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) fra Slagelse Kommune mener heller ikke, at det er helt umuligt at løse opgaven over 12 år, selvom der ikke er tilstrækkelig med ledige boliger aktuelt. Der er tale om 1.054 husstande, som risikerer at skulle genhuses i Slagelse Kommune.

“Men de kan selvfølgelig ikke flytte ud i hvad som helst, for de skal jo kunne betale for den nye bolig. Kunsten bliver ikke bare at flytte problemerne et andet sted hen,” siger John Dyrby til DR.

Læs også: Ghettoudspil: Mere politi og bredere indsats mod kriminelle

Øverst: Ringparken i Slagelse: Foto: Slagelse Media

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.