Pop-up-vaccinationssteder på uddannelsesinstitutioner

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – 30 procent af de 25-årige har hverken fået første vaccination eller booket en tid. Derfor åbner der 30 pop-up-vaccinationssteder ved uddannelsessteder i hele regionen.

Snart vender eleverne tilbage på skoler og uddannelsesinstitutioner, og i den forbindelse vil Region Sjælland åbne pop-up vaccinationssteder ved uddannelser i hele regionen. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Gør det lettere for de yngre at få adgang til vaccination

Region Sjælland vil gøre det lettere for de yngre målgrupper at få adgang til vaccination. Regionen har derfor rettet henvendelse til otte uddannelsesinstitutioner beliggende i Region Sjælland med henblik på at åbne omkring 30 pop-up-vaccinationssteder ved uddannelser fordelt over hele regionen.

De nye vaccinationssteder skal efter planen tages i brug i uge 33 i midten af august.

»Vi vil gerne række ud til de unge og møde dem der, hvor de er. Mange unge er i gang med at tage en uddannelse og for at gøre det så let som muligt for dem at blive vaccineret, vil vi nu rykke vaccinationsindsatsen ud på uddannelsesstederne,« siger regionrådsformand Heino Knudsen (S).

Region Sjælland har løbende ligget over landsgennemsnittet i forhold til andelen af borgere, der er vaccineret. Aktuelt er 59 procent af borgerne i Region Sjælland færdigvaccineret, mens tallet på landsplan er 55 procent.

»Blandt andet takket været en helt enestående indsats fra dedikerede medarbejdere har vores vaccinationsprogram fra starten oplevet en usædvanlig stor folkelig opbakning, men nu har vi brug for endnu større tilslutning fra de yngre målgrupper. Derfor gør vi noget særligt,« siger Heino Knudsen.

Initiativ til 18-25-årige på steder med uddannelser

Region Sjællands seneste initiativ med pop-up-vaccinationssteder på steder med uddannelser retter sig mod de 18-25-årige.

Trods masser af ledige vaccinationstider har en betydelig andel af denne målgruppe hverken fået første vaccination eller booket en tid – det gælder for eksempel for 30 procent af de 25-årige.

Både på Region Sjællands særlige Corona Call Center og på regionens vaccinationscentre står personalet klar til at hjælpe med at reservere en tid, hvis der er behov for det. Som et særligt tilbud kan borgerne også få hjælp til at booke vaccinationstider i forbindelse med PCR-test.

Læs også: Nu bliver det lettere at booke vaccinetider.

»Netop på grund af vaccinerne er vi nu i fuld gang med genåbningen af samfundet og regionen, så vi alle sammen kan vende fuldt tilbage til det frie liv, vi længes efter. Nu skal vi gøre arbejdet færdig. Så jeg vil opfordre både de unge og alle andre, der endnu ikke er vaccineret, til at få booket en af de mange ledige tider hurtigst muligt,« siger Heino Knudsen.

Tradition for at skræddersy vaccinationsindsatsen

Det bærende princip i Region Sjællands vaccinationsindsats har fra første stik den 27. december 2020 været nærhed, let og lige adgang for alle.

Regionen har særligt mange ældre og sårligt sårbare borgere. I tæt samarbejde med kommunerne har regionen derfor løbende iværksat en lang række indsatser over for eksempelvis borgere, der ikke kunne forlade eget hjem, hjemløse, mennesker med psykisk sygdom eller misbrugsproblemer.

»Vi har stor erfaring med at skræddersy løsninger, der er særligt tilpasset bestemte målgrupper. Den erfaring trækker vi på, når vi vil møde de unge studerende på deres uddannelsesinstitutioner – ikke mindst de uddannelser, der retter sig mod unge mennesker med handicap,« siger Heino Knudsen.

Fakta om pop-up vaccinationssteder ved uddannelser:

  • Initiativet med pop-up vaccinationssteder ved uddannelserne retter sig særligt mod de 18-25-årige.
  • Indsatsen kører efter planen fra uge 33 til 36 og igen cirka tre uger senere – til anden vaccination.
  • Aktuelt er 59 procent af borgerne i Region Sjælland færdigvaccineret, mens tallet på landsplan er 55 procent.

Øverst: Regionsrådsformand Heino Knudsen (S). (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.