Nu bliver det lettere at booke vaccinetider

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Tager man hen for at blive testet for COVID-19 på et PCR-teststed i Region Sjælland, står personalet klar med hjælp til at booke tid til både 1. og 2. vaccine.

Borgere kan nu også booke vaccinetider på PCR-teststederne i Region Sjælland. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Personalet står klar med hjælp til at booke tid

Tager man hen for at blive testet for COVID-19 på et PCR-teststed i Region Sjælland, vil personalet fra i dag stå klar med hjælp til at booke tid til både 1. og 2. vaccine.

Det er et nyt initiativ, som, regionen håber, vil være med til at gøre det endnu lettere at blive vaccineret.

»Vi har mange ledige vaccinetider. Formentlig fordi mange stadig er på sommerferie. Står man klar til at booke tider til vaccine til efter sommerferien, men ikke lige har computeren med, vil vi gerne yde den service, at vi kan hjælpe med at finde tider til vaccination, når man skal testes,« siger Trine Holgersen, der er direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Det vil være muligt at booke tiderne hos en lægesekretær på teststedet, når man kommer ind og skal scanne sit sundhedskort i forbindelse med testen. Regionen har også ophængt plakater, som fortæller om muligheden.

Gælder på kun på Region Sjællands PCR-teststeder

Det er som udgangspunkt op til borgerne selv at henvende sig til personalet, hvis de ønsker at booke tider til vaccine i forbindelse med testen.

»Nogle borgere vil også opleve, at de bliver spurgt, om de er vaccineret, og hvis de ikke er det, vil vi tilbyde, at vi kan booke tider til dem. Det er naturligvis helt frivilligt, om man vil gøre brug af det tilbud,« forklarer Trine Holgersen.

Selv om tilbuddet primært er tiltænkt dem, der endnu ikke er kommet i gang med at blive vaccineret, er det også muligt for andre at booke tid til andet stik eller ændre en planlagt tid til vaccine. Er man endnu ikke vaccineret, vil man blive tilbudt tid til både 1. og 2. vaccine.

Muligheden er tilgængelig på PCR-teststeder i Region Sjælland. Alle kan dog stadig, som det er tilfældet nu, booke tid til vaccine på vacciner.dk eller via Corona Call Center på telefon 70 20 42 22.

Det er muligt at se, hvor Region Sjællands PCR-teststeder ligger på coronasmitte.dk.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Nata Bene / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.