Politiet er klar til at håndhæve reglerne

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – På de sociale medier ses billeder af grupper med over 10 personer. Nu er politiet er klar til at håndhæve reglerne mere håndfast. Dog går det bedre i vores lokale politikreds.

Der er desværre stadig for mange danskere, der ikke tager situationen tilstrækkeligt alvorligt og samler sig på små områder. Det øger smittespredningen af coronavirus, og det skal stoppes.

Politiet er klar til at håndhæve reglerne mere håndfast, hvis det bliver nødvendigt. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Politichef: »Hold afstand til hinanden, når I færdes derude«

Billeder af mange mennesker, der nyder solen på Dronning Louises Bro på Nørrebro, på legepladser eller skaterparker rundt om i landet, fylder på de sociale medier, og vi kan se flere eksempler på grupper med over 10 personer.

Men det er ulovligt, og det er nødt til at stoppe, siger rigspolitichefen:

»Jeg kan sagtens forstå, at man gerne vil ud og nyde det gode vejr. Det er også helt i orden. Man må gerne gå eller løbe en tur. Men hold afstand til hinanden, når I færdes derude,« siger rigspolitichef Thorkild Fogde og fortsætter:

»Hvis der allerede er mange i et område, så gå et andet sted hen. Vi skal have stoppet smittespredningen, og det kan vi altså kun, hvis vi løfter i flok og tager ansvar. Vi ser for mange eksempler på, at man stimler sammen i parker, på broer og andre steder.«

Politichef: »Nu skal vi have de sidste til at forstå alvoren«

Siden onsdag den 18. marts 2020 kl. 10.00 har det været ulovligt at forsamle sig mere end 10 personer på offentligt tilgængelige steder, og politiet kan med epidemiloven i hånden påbyde, at folk skal flytte sig fra et sted, hvis man skønner, at der er fare for smittespredning.

Læs også: Forbud mod at flere end 10 personer samles.

»Vi har indtil videre mødt danskerne med dialog, råd og vejledning, og budskabet er glædeligvis forstået af langt de fleste. Nu skal vi have de sidste til at forstå alvoren,« siger Thorkild Fogde og fortsætter:

»Derfor er vi også klar til at håndhæve reglerne mere håndfast og udskrive bøder, hvis reglerne ikke efterleves og politiets anvisninger ikke følges. Budskabet er meget klart: Spred jer – i stedet for at sprede smitte. Det er alvorligt det her.«

Læs også: Bødetakster i forbindelse med corona/COVID-19.

Lokalt klapper politiet ad borgerne for den gode opførsel

Det går bedre i vores egen lokale politikreds. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at de kører rundt til blandt andet butikker og centre for at se, om den nye lovgivning i forbindelse med at mindske smitten med coronavirus/COVID-19 overholdes.

»Som man ser det så mange steder, vil vi også gerne have lov til at klappe ad borgerne her i politikredsen. For I er bare gode til at få det til at fungere. Generelt har der stort set alle steder været helt styr på tingende, og hvis der lige har været en enkelt anmærkning et sted, så er det hurtigt kommet i orden,« skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten og fortsætter:

»Så mens vi klapper i hænderne ad jer, så kan I klappe jer selv på skulderen. For jo bedre vi alle er til at følge myndighedernes råd og retningslinjer, jo større er muligheden for, at vi ikke rammes så hårdt af COVID-19. Tak.«

Øverst: Rigspolitichef Thorkild Fogde. (Foto: Rigspolitiet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.