Politi starter forsøgsordning med borgerrådgivning

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – Nu kan du ringe til en borgerrådgiver hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi søsætter nu en forsøgsordning med borgerrådgivere. Baggrunden er et ønske om at yde borgerne en så tilfredsstillende rådgivning og vejledning som muligt.

Der kan være særligt behov for behov for vejledning

Nogle gange kan man som borger have behov for råd og vejledning fra politiet, som ligger ud over den, man har fået ved mødet med politiet på gaden eller ved et opkald til telefon 1-1-2 eller telefon 1-1-4.

Det kan for eksempel være, at man har været vidne til en ulykke og gerne vil have en opfølgende samtale med politiet eller er offer i en sag, der endnu ikke har fået udpeget en kontaktperson.

Konkret skal man fortsat ringe telefon 1-1-4 for at tale med politiet – og telefon 1-1-2, hvis henvendelsen er akut.

Fra i dag kan man også ringe på telefon 5166 4750, hvis henvendelsen er mere kompleks. Det er et direkte telefonnummer til en borgerrådgiver.

Tager sig tid til at give den bedst mulige information

Borgerrådgiveren tager sig tid til at give den bedste information og vejledning, og hvis borgerrådgiveren alligevel “kommer til kort”, kan han eller hun vælge at ringe tilbage til borgeren, når politiet har haft mulighed for at undersøge sagen nærmere.

»Vi håber, at borgerne i Sydsjælland og på Lolland og Falster vil få glæde af ordningen i form af flere gode råd og tættere vejledning,« skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.


Arkivfoto: Rigspolitiet.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.