Pas på uopfordrede tilbud om have- og anlægsarbejde

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – Det er sæsonstart for især udenlandske arbejdere, der falbyder hjælp til have- og anlægsarbejde. Det kan lyde nemt og billigt, men det går ofte galt.

Det er snart sæson for omrejsende, der falbyder hjælp til hus- og grundejere om forskellige former for hjælp til vedligeholdelse af huset eller grunden. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Henvendelsen kan give flere problemer end løsninger

Det er forår, solen skinner fra en måske skyfri himmel, og flere hus- og grundejere kigger deres ejendom efter i sømmene for at afgøre med sig selv, om et større anlægsprojekt eller vedligeholdelsesarbejde skal udføres i den kommende tid.

Et uventet tilbud om hjælp fra personer, der uopfordret henvender sig og tilbyder deres hjælp, kan måske være startskuddet til gennemførelse af det påtænkte projekt eller vedligeholdelsesarbejde.

En sådan henvendelse kan desværre også være startskuddet til en stribe problematikker for den, der indgår en aftale med nogen efter det uopfordrede tilbud, skriver politiet i pressemeddelelsen.

»Vi har tidligere år set denne tendens starte i løbet af foråret og sommeren, hvorfor vi nu går ud og advarer mod disse omrejsende håndværkersjak,« uddyber vicepolitiinspektør Kim Løvkvist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Især engelsktalende arbejdere i udenlandske biler

Politikredsen har tidligere haft frustrerede borger i telefonen, fordi den indgåede aftale med et oplyst firma ikke er blevet overholdt.

»Ofte får politiet henvendelser om dårligt udført arbejde, strid om det aftalte beløb for arbejdet eller om omfanget af det aftalte projekt. Desuden er de indgåede aftaler sjældent angivet i en kontrakt, men blot indgået i forbindelse med en mundtlig aftale,« fortsætter Kim Løvkvist.

Når politiet undersøger sagerne om de anmeldte håndværkere, er der ofte tale om engelsktalende arbejdere i udenlandske køretøjer.

Kontakt politiet ved henvendelse fra “håndværkere”

Midt- og Vestsjællands Politi har i år allerede modtaget de første anmeldelser om denne type håndværkere på rundtur i politikredsen for at finde steder, hvor de måske kan indgå en aftale med en hus- eller grundejer.

Der har primært været tale om tilbud på udførelse af asfaltarbejde. Vær derfor særdeles skeptisk over at indgå en aftale, fordi mulighederne for at klage over eller måske retsforfølge de pågældende håndværkere er minimale, da de ofte ikke kan identificeres præcist eller måske er udrejst fra Danmark.

Kontakt politiet snarest muligt på telefon 1-1-4, hvis du uopfordret får et tilbud om håndværksmæssig hjælp fra udenlandske personer. Noter gerne oplysninger om både personer og køretøjer.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Nastco / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.