Mange lukninger af Storebæltsbroen efter påske

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Korsor.News – I de kommende uger efter påsken bliver der arbejdet på Storebæltsbroen i aften- og nattetimerne. Broen lukkes i to omgange a 45 minutter dagligt for at omlægge trafikken. Bemærk i øvrigt de store rejsedage: skærtorsdag, påskedag og 2. påskedag.

I de kommende uger efter påsken bliver der i aften- og nattetimerne arbejdet på Storebæltsforbindelsens Vestbro med at lægge en ny asfalt. Den nye asfalt bliver lettere at køre på, og derved reduceres forbruget af brændstof og CO2-udledningen. Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Skærvemastiks er designet til store trafikbelastninger

Arbejdet foregår om natten for at skabe et trafikfrit og sikkert område, som samtidig giver mulighed for at lægge den nye asfalt hurtigere og mere effektivt end i dagtimerne. Det betyder, at trafikken vil køre dobbeltrettet i den ene side af broen, mens der arbejdes i den modsatte side.

Med de mange tusinder trafikanter, som hver dag krydser broen, kræver det en stærk asfalt, der kan holde til stor trafikbelastning. Helt konkret udlægges en såkaldt skærvemastiks, som er en tæt og stærk slidlagsbelægning, der er specielt designet til at kunne klare en stor trafikbelastning. Belægningen er derfor særlig velegnet på broer, motorveje og i lufthavne.

Den nye asfalt giver mindre rullemodstand mellem dæk og vej, og gør det lettere for dækkene at køre på. På den måde bruger biler og lastbiler mindre brændstof, og derved reduceres CO2-udledningen fra trafikken.

Trafikrestriktioner for asfaltarbejder fra den 11. april

I ugerne 15-18, startende tirsdag aften den 11. april, der er første hverdag efter påske, vil trafikken køre dobbeltrettet i aften- og nattetimerne mellem kl. 20.00 og 05.00: I uge 15 gælder det tirsdag, onsdag og torsdag aften. I uge 16 og 17 gælder det alle ugens dage undtagen fredag og lørdag aften.

Broen lukkes i to omgange a 45 minutter henholdsvis om aftenen og igen om morgenen for at omlægge til dobbeltrettet trafik. Der vil opstå ventetid under omlægning af trafikken. Mens trafikken er omlagt, er hastighedsbegrænsningen 80 km/t, og overhaling er ikke tilladt.

Sådan kommer påsketrafikken til at se ud over Storebælt

Prognoser for selve påsketrafikken før asfaltarbejdet viser, at de helt store rejsedage vil være skærtorsdag i tidsrummet mellem kl. 10 og 16, hvor flest kører afsted, og påskedag og 2. påskedag i eftermiddagstimerne, hvor flest ventes at køre retur.

Sund & Bælt er forberedt på påsketrafikken, der traditionelt er forbundet med ekstra travlhed. Storebælts betalingsanlæg er derfor bemandet efter trafikprognoserne for at afvikle trafikken så gnidningsfrit som muligt. Dog må det forventes, at kø kan forekomme hen over påskedagene på grund af den øgede trafik, særligt i kort- og kontantbanerne.

»Mens der er flere ting, som man kan gøre for at lette turen over Storebælt – eksempelvis benytte automatisk betaling i de grønne Ekspresbaner og sikre sig, at ens bizz eller nummerpladebetaling virker – må man som trafikant i de travle rejseperioder være indstillet på ekstra rejsetid. Det er meget svært at undgå, når mange mennesker rejser på samme tid,« siger Jens Kjær Nielsen, der er chef for betalingsanlægget.

Øverst: Storebæltsbroen. (Foto: Sund & Bælt). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.