Nu bliver det nemmere at blive testet for corona

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Zand.News – Mandag udvider Region Sjælland en række testcentre, så alle kan blive testet for corona/COVID-19 i samme by rundt om i regionen. Syge og raske kan blive testet på Slagelse Sygehus.

Det bliver nemmere at få en coronatest i Region Sjælland. Fra mandag kan borgerne en række steder blive testet i samme by, uanset om de har symptomer eller ej.

Borgerne skal ikke løbe spidsrod for at blive testet for corona, siger regionsformanden i en pressemeddelelse.

Syge og raske kan blive testet i samme by fra mandag

Mandag den 7. september udvider Region Sjælland en række testcentre, så både syge og raske kan blive testet i samme by rundt om i regionen. Borgere med lette symptomer slipper desuden for at kontakte egen læge eller lægevagt for at kunne bestille en test.

Det medfører, at blandt andet Slagelse Sygehus på Fælledvej 13 får et fælles teststspor for borgere med og uden symptomer.

Hvis du har lette symptomer og ikke har brug for at blive tilset af en læge, kan du gå direkte ind og bestille en tid til test på coronaprover.dk (siden virker ikke her til morgen, red.).

Borgere med symptomer, skal ringe og bruge deres egen læge og lægevagten, som de normalt ellers ville gøre ved enhver anden sygdom. Derfra vurderer lægen, om der skal henvises til en test for corona.

»Borgerne skal ikke løbe spidsrod for at blive testet for corona. Det skal være nemmere, så det ene familiemedlem ikke skal køre til en by i nord, mens resten af familien kører sydpå for at blive testet. Det samme gælder lette symptomer,« siger regionsformand Heino Knudsen (S) i Region Sjælland og fortsætter:

»Der er ingen grund til, at de skal forbi en læge, som forsimplet sagt giver dem en test pr. automatik. Derfor er jeg glad for, at vi fra på mandag har en mere smidig løsning til borgerne, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Borgerne kan se frem til både med og uden symptomer at blive testet i de udvidede testcentre. Centrene ligger på Holbæk Sygehus, Slagelse Sygehus, Nykøbing F. Sygehus, Rådmandsengen i Næstved og to steder i Roskilde (for borgere med symptomer og for borgere med lette eller og uden symptomer). Torsdag skal borgerne ikke længere møde op på Rådmandsengen i Næstved, da testcentret flytter indendørs på Grimstrupvej 185

Ved ankomst vil borgerne skulle opdele sig i to spor. Ét for dem med symptomer og et andet spor til dem uden, så de to grupper ikke skal stå og vente i samme kø.

Regionen hjælper sårbare borgere, plejehjem, virksomheder

Region Sjælland har udover de nu fem udvidede teststeder også allerede en lang række andre indsatser i gang. Regionen hjælper sårbare borgere, plejehjem, virksomheder og tester turister ved de to grænseovergange.

»Vi har gennem længere tid opbygget en kæmpe indsats med at teste danskerne. Nu udvider vi i fem byer til borgere med og uden symptomer. Derudover har vi også 13 mobile testenheder, der dagligt kører ud og hjælper med smitteopsporing på bosteder, virksomheder, som vi gjorde på Danish Crown i Ringsted, og andre steder, hvor der er behov for tests,« siger Heino Knudsen og fortsætter:

»Vi har også indgået aftaler med flere kommuner om, at vi én gang om ugen kommer ud til dem lokalt. Her kommer vi ud og tester borgere, der kan være særligt sårbare og har svært ved at transportere sig. De slipper for at transportere sig på kryds og tværs af regionen for at blive testet. Og så er vi fortsat også til stede ved grænseovergangene.«

Find adresserne på alle teststeder på: regionsjaelland.dk.

Øverst: Teststeder. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.