Flagdagen markeres med Dannebrogsjagerfly

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Et F-16 malet som Dannebrog og et andet F-16 markerer Flagdagen med en tur over Danmark. De kan følges live, og de flyver over Slagelse lørdag kl. 12.36.

Flyvevåbnet viser flaget højt over Danmark på Flagdagen for Danmarks Udsendte. Et F-16 malet som Dannebrog markerer dagen med en tur over Danmark, der kan følges live. Det oplyser Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse

Lørdag kl. 12.36 flyver to F-16-kampfly over Slagelse

I anledning af Flagdagen for Danmarks Udsendte den 5. september flyver to F-16 en tur rundt over Danmark. Det ene fly vil være det, der er malet som det danske flag – Dannebrogsflyet.

Flyene er over Kastellet i København kl. 13.05, hvor flagdagen markeres ved en mindehøjtidelighed med kranselægning. Her deltager blandt andre kronprinsparret, regeringsrepræsentanter og pårørende til udsendte.

Artiklen fortsætter under kortet.

De to F-16 forventes at flyve over Slagelse cirka kl. 12.36. Det skriver veterankoordinatoren i Slagelse Kommune på Facebook.

Turen over Danmark er planlagt, så den går over flest mulige garnisonsbyer og større byer, hvor der er mange veteraner. Flyene kan følges på civile flight trackers på call sign “FLAGDAG”.

Det ene fly har et kamera, som sender livevideo fra turen over Danmark. Den tur kan følges på Flyvevåbnets facebookside og Forsvarets kanal på YouTube. Livesendingen begynder, når flyene går i luften fra Skrydstrup cirka klokken 12.15. Hvis vind, vejr og øvrige forhold tillader det, vil Bornholm også blive overfløjet.

Artiklen fortsætter under livevideoen.

Overflyvningen er Flyvevåbnets måde at vise respekt for alle de udsendte – og for de faldne og deres efterladte.

Det bliver svært at overgå den måde at vise flaget på, men Forsvaret opfordrer alligevel til, at danskerne finder deres egen måde at vise flaget på den 5. september.

Flag i flagstangen, på kinden, i kagen eller på de sociale medier er alt sammen med til at vise de udsendte, at deres indsats værdsættes.

Forsamlingsforbud og få tilmeldinger til lokal markering

Den årlige flagdag for Danmarks udsendte markeres desværre ikke i Slagelse i år.

Corona og forsamlingsforbuddet har været årsagen til at over 800 veteraner kun har modtaget en flagdagshilsen fra kommunen via deres e-Boks.

De 38 veteraner her i kommunen, der har været udsendt i løbet af sidste periode, har ligeledes fået brev via e-Boks, og de har også fået en invitation til en mindre reception på rådhuset, men der har ikke været nok tilmeldinger.

»Desværre har der været så få tilmeldinger til dette arrangement, så vi har været nødt til at aflyse receptionen på Slagelse Rådhus,« skriver veterankoordinator Heidi Anita Stentoft på Facebook.

Øverst: F-16-Dannebrogskampfly. (Arkivfoto: Flyvevåbnets Fototjeneste). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.