Naser Khader er færdig i Det Konservative Folkeparti

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Naser Khader, der var opstillet i Sjællands Storkreds som spidskandidat, er fortid i Det Konservative Folkeparti.

Naser Khader (K), der er valgt og var opstillet i Sjællands Storkreds som spidskandidat, er fortid i Det Konservative Folkeparti. Det oplyser partiformand Søren Pape Poulsen (K).

Kan ikke være medlem af Det Konservative Folkeparti.

Søren Pape Poulsen mener ikke, at Naser Khader kan være medlem af hverken folketingsgruppen eller Det Konservative Folkeparti.

Derfor har Søren Pape Poulsen indstillet Naser Khader til eksklusion fra Det Konservative Folkeparti. Det er der enstemmig opbakning til i forretningsudvalget. Der er også opbakning til eksklusion i folketingsgruppen.

Søren Pape Poulsen har holdt et møde med Naser Khader, som efterfølgende har meldt sig ud af partiet.

Grænseoverskridende adfærd og seksuelle krænkelser

Naser Khaders eksklusion eller udmeldelse sker i forlængelse af, at en række kvinder har fortalt, at de er blevet udsat for grænseoverskridende adfærd og seksuelle krænkelser over en flerårig periode.

Det Konservative Folkeparti har efterfølgende igangsat en uafhængig advokatundersøgelse, og den har medført, at Naser Khader blev indstillet til eksklusion.

Der er er tale om udsagn fra syv kvinder og 17 vidner. Den seneste sag er fra 2017. Naser Khader afviser alle beskyldninger.

Naser Khader: »Nu må jeg tage min kamp alene«

På Facebook skriver Naser Khader, at nu må han tage sin kamp alene, og at han har meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti.

»Jeg har i dag meldt mig ud af Det Konservative Folkeparti. Det gør jeg med et blødende hjerte.
En række kvinder har fremsat beskydninger mod mig. Det har fået mit parti til at meddele mig, at jeg ikke længere kan være medlem,« skriver han og fortsætter:

»Det er beskyldninger, der går helt op til 21 år tilbage i tiden. Alle beskyldningerne er fra før MeToo-bevægelsen opstod. Ingen af beskyldningerne er arbejdsrelaterede på Borgen. Der er IKKE tale om praktikanter, sekretærer, kolleger eller lignende. Eksemplerne er fra det, man tidligere mente var omfattet af privatlivets fred.«

Naser Khader skriver også, at han kender betingelserne i politik, og at han melder sig ud for at udgå at skade partiet.

»Jeg har været i politik i så mange år, at jeg kender betingelserne. Jeg har kæmpet for retssikkerhed og demokrati siden jeg var ung. Derfor er jeg selvfølgelig chokeret over, at udokumenterede beskyldninger kan komme med så høj en pris. Men jeg ved også, at politik kan være uretfærdig. Jeg kender spillet. Og jeg ønsker for alt i verden ikke at skade de konservative. Derfor melder jeg mig ud,« skriver han.

Nu må jeg tage min kamp alene Jeg har i dag meldt mig ud af Det Konservative Folkeparti. Det gør jeg med et blødende…

Slået op af Naser KhaderOnsdag den 18. august 2021

Øverst: Naser Khader. (Foto: Rasmus Degnbol / Det Konservative Folkeparti.). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.