Laura Lindahl i spil som afløser for Villum Christensen

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Villum Christensen (LA) fra Slagelse valgkreds genopstiller ikke for Sjællands storkreds. Muligvis vælger storkredsen Laura Lindahl (LA) som ny spidskandidat.

Folketingsmedlem og 1. viceborgmester Villum Christensen (Liberal Alliance) fra Slagelse Kommune har tidligere meddelt, at han ikke genopstiller som kandidat til folketinget til næste valg.

“Som I nok ved, indgik jeg efter kommunalvalget en aftale med socialdemokraternes John Dyrby Paulsen om, at jeg om to år skal være borgmester i Slagelse. Den opgave vil jeg forberede mig til så godt som muligt,” skrev Villum Christensen på Facebook.

Liberal Alliancen i Sjællands Storkreds holder opstillingsmøde den 3. februar klokken 14.00 i Regionshuset i Sorø. Her skal de delegerede vælge en ny spidskandidat, men der er flere potentielle spidskandidater.

Den ene mulige spidskandidat er folketingsmedlem Laura Lindahl (LA), som aktuelt er valgt i København. En anden kan muligvis blive ældreminister Thyra Frank (LA), som ikke blev valgt til Folketinget.

Thyra Frank blev ikke valgt til Folketinget i 2015, hvor hun var opstillet i Nordjyllands Storkreds. Her var Christina Egelund (LA) også opstillet, og hun blev valgt. Derfor kan Liberal Alliance og Thyra Frank være på udkig efter en anden kreds.

“… jeg klapper da i hænderne over, at Laura Lindahl har besluttet at melde sig som kandidat her (i Sjællands Storkreds, Red.) og droppe sin opstilling i Storkøbenhavn,” siger Erhardt Mogensen, formand for LA Sjællands Storkreds til SN.dk.

“Hun passer rigtig godt ind, idet hun både appellerer til de unge vælgere og til vælgerne i de sjællandske kommuner op til hovedstadsområdet, hvor Villum Christensen ikke har fået så mange personlige stemmer,” fortsætter Erhardt Mogensen.

Læs også: Villum Christensen vil være borgmester om 2 år

Foto: Steen Brogaard / Folketinget

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.