Katte dumpes i stor stil i Region Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – I 2019 blev 918 katte efterladt i kasser, tasker eller bure i hele landet. 228 af disse katte blev efterladt her i regionen. Der er endda eksempler på killinger, der er kastet ud af kørende biler.

I 2019 fandt Dyrenes Beskyttelse 918 katte, herunder 228 katte i Region Sjælland, efterladt i kasser, tasker eller bure. Det svarer til en stigning på 9 procent sammenlignet med året før.

Skal udviklingen vendes, er det afgørende, at kattene får en lov, mener Dyrenes Beskyttelses familiedyrschef. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Katte bliver helt bevidst efterladt i kasser

918! Så mange katte fandt Dyrenes Beskyttelse efterladt i papkasser og transportkasser i Danmark i løbet af 2019. Region Sjælland ligger på en andenplads med 228 katte.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er stor forskel på, hvor i landet kattene bliver dumpet. I 2019 var det især i Region Syddanmark, at Dyrenes Beskyttelse fandt de efterladte katte, men Region Sjælland har en andenplads. (Grafik: Dyrenes Beskyttelse).

De svigtede katte tegnede sig derfor for hele 91 procent af det samlede antal dumpede dyr, som dyrevelfærdsorganisationen registrerede i det forgangne år. Og det er en trist udvikling.

»Alt for mange katte bliver helt bevidst efterladt i papkasser og transportkasser, hvor de overlades til deres egne, usikre skæbner,« siger Jens Jokumsen, der er familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, og fortsætter:

»I 2019 har vi sågar set flere eksempler på killinger, der er blevet kastet ud af kørende biler. Det er en fuldstændig uacceptabel handling og et brud på dyreværnsloven.«

En kattelov vil afhjælpe problemet

Hvorfor der netop i 2019 har været et uhørt stort antal nødstedte katte og killinger, har familiedyrschefen ingen entydig forklaring på.

Men udviklingen viser, at der generelt fødes for mange killinger, som ingen ejere ønsker at tage sig af.

»Vi kan se, at der kommer alt for mange uønskede killinger til verden, som ingen ejere vil tage sig af,« siger Jens Jokumsen og fortsætter:

»Derfor mener vi, at en lovpligtig mærkning og registrering af ejerkatte er nødvendig, ligesom flere skal huske at få kastreret og neutraliseret deres kat. Det vil gøre en markant forskel for dyrevelfærden for Danmarks katte.«

I december 2019 startede Dyrenes Beskyttelse en underskriftindsamling for at give danskerne mulighed for at vise deres opbakning til en kattelov.

Indtil videre har mere end 36.000 privatpersoner og 200 virksomheder skrevet under på siden www.kattelovnu.dk for at vise deres støtte til forslaget.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Dyrenes Beskyttelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.