Politiet holder øje med selerne

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – I denne uge holder politiet ekstra øje med sikkerhedsselerne. Politiet gør samtidig opmærksom på, at føreren er ansvarlig for, at børn ligeledes er fastspændt.

I uge 11 holder politiet et ekstra vågent øje med bilisterne for at sikre, at de følger loven og kører med sele. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Reducerer sandsynligheden for at blive dræbt med 50 procent

Politiet landet over deltager i denne uge i en fælles europæisk politiindsats mod manglende brug af sikkerhedsseler og andet sikkerhedsudstyr under kørslen.

Bag indsatsen står TISPOL, der står for samarbejdet mellem færdselspolitiet i hele Europa. Indsatsen er delvist finansieret af EU-kommissionen.

Brug af sikkerhedssele er et meget effektivt værn mod at komme til skade eller dø ved en trafikulykke. Brugen af sikkerhedssele reducerer således sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50 procent.

»Man skal være opmærksom på, at de store fremskridt, som bilproducenterne gør i forhold til bilernes meget høje sikkerhedsniveau, med eksempelvis airbags med videre ikke har den store effekt, hvis ikke man anvender sikkerhedssele. Derudover skal føreren være notere sig, at han eller hun er ansvarlig for, at børn ligeledes er fastspændt under kørslen,« siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, og fortsætter:

»Ved ikke at bruge sele under kørslen, er det ikke kun farligt for en selv. Det kan også være farligt for ens medpassagerer, da man helt automatisk vil blive kastet rundt i kabinen, når uheldet sker.«

I 2019 blev i alt 13.070 bilister blev sigtet for manglende anvendelse af sikkerhedssele.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Foto: Niclas Jessen / Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.