Højst 20 kilometer til vaccinationscentret

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Med syv nye vaccinationscentre i Region Sjælland kommer det samlede antal centre op på 28 vaccinationscentre.

Med syv nye vaccinationscentre har alle regionens borgere ikke længere end 20 kilometer til nærmeste COVID-19-vaccinationscenter. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

»Nærhed skal modvirke ulighed i sundhed«

Syv vaccinationscentre er snart klar i Asnæs, Gedser, Nakskov, Præstø, Skælskør, Stubbekøbing og Vordingborg. Med de nye vaccinationscentre når Region Sjælland sin målsætning om, at alle borgere skal have et vaccinationscenter indenfor 20 kilometer.

»Det her er en milepæl. Med disse nye vaccinationscentre sikrer vi, at rigtig mange borgere kan blive vaccineret tæt på eget hjem. Nærhed skal modvirke ulighed i sundhed og skabe motivation og opbakning til vaccinationsindsatsen,« siger Heino Knudsen (S), der er regionsrådsformand i Region Sjælland, og fortsætter:

»Vi er nu klar med vaccinationscentre, der ikke ligger mere end 20 kilometer væk fra borgernes hjem. Det er indfrielsen af den ambitiøse målsætning, vi har meldt ud fra starten.«

Vaccinationscentret i Skælskær åbner i uge 19

Første nye vaccinationscenter til at åbne bliver centeret i Nakskov, som åbner i næste uge, onsdag den 28. april. Ugen efter, tirsdag den 4. maj, åbner centeret i Vordingborg. Og i uge 19 åbner de nye vaccinationscentre i Asnæs og Skælskør.

Efterfølgende vil de tre centre i Gedser, Stubbekøbing og Præstø åbne. Centrene vil i starten have begrænset åbningstid. I første omgang vil de have åbent en dag om ugen.

»Vi har fortsat den udfordring, at vi mangler vacciner i forhold til, hvor mange vi kan vaccinere på daglig basis. Men vi vil allerede i gang med at vaccinere så lokalt som muligt nu, og derfor åbner vi i første omgang på udvalgte dage i de nye centre,« siger Heino Knudsen.

Lige adgang til vaccination tæt på ens eget hjem

I sidste uge var der generalprøve for vaccinationsindsatsen i hele landet, hvor regionens vaccinationscentre skulle vise, at de kunne vaccinere mange borgere på en dag. Her blev 19.640 borgere vaccineret i Region Sjælland.

Læs også: Vaccinationsstederne er lagt ind i Rejseplanen.

»Det er helt afgørende, at alle borgere har lige adgang til at blive vaccineret tæt på deres eget hjem. Det er hele målet med vores omfattende vaccinationsprogram. En stærk og meget nær indsats til glæde for borgerne,« siger Heino Knudsen.

Udover de syv nye vaccinationscentre har Region Sjælland allerede etableret centre i samtlige 17 kommuner i regionen samt på de fire akutsygehuse i regionen. Med de nye vaccinationscentre kommer det samlede antal centre dermed op på i alt 28 vaccinationscentre.

Øverst: Vaccinationscenter Holbæk Sportsby. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.