Ungdomsorganisation for autister klar til genåbning

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Vi har mange idéer, men kan klart bruge flere med tid og energi til at få idéerne ud i livet«, lyder det fra Andreas Koch fra Autisme Ungdom på Vestsjælland. Han håber at kunne tiltrække lokale kræfter til at hjælpe med at gøre en forskel.

»Jeg tror de fleste kan genkende oplevelsen af corona-krisen som en stor omvæltning af det velkendte i hverdagen,« siger 27-årige Andreas Koch fra Autisme Ungdom på Vestsjælland i en pressemeddelelse, og fortsætter:

»De mange ændringer har på godt og ondt også haft stor betydning for vores medlemmer i Autisme Ungdom, hvor det for mange i forvejen er en udfordring bare at få hverdagen til at hænge sammen.«

Alle problemer forsvinder ikke bare af sig selv

27-årige Andreas Koch er lokalformand for Autisme Ungdom på Vestsjælland. Han bor i Slagelse og har selv en autismediagnose. Derfor ved han, hvad han snakker om. Men hans fokus er skoleelever, der har autisme.

»Bare fordi samfundet åbner op igen, er det ikke ensbetydende med, at alle problemer bare forsvinder af sig selv. Vi står stadig med en stor håndfuld børn og unge med autisme, der i forvejen var præget af mistrivsel i skolen,« siger Andreas Koch.

Han henviser til de mange børn med autisme, der er ramt af skolevægring – altså en angst for at gå i skole.

Landsforeningen Autismes inklusionsundersøgelse fra 2019 viser, at over hvert tredje barn med autisme ikke magter at gå i skole i perioder.

For at understøtte unge med autismes trivsel under corona-krisen, har Andreas Koch sammen med unge fra hele landet været med til at drive virtuelle brætspilsaftener, hvor unge har mødtes i trygge rammer med andre, der også har autisme, til socialt virtuelt samvær.

Søger lokale kræfter til at hjælpe Autisme Ungdom

Den 30. april i år holder Autisme Ungdom Vestsjælland virtuel generalforsamling, og de håber på at kunne tiltrække flere lokale kræfter til at hjælpe med at gøre en forskel.

»Vi har mange idéer, men kan klart bruge flere med tid og energi til at få idéerne ud i livet. Eksempelvis vil vi rigtig gerne lave socialtræningsgrupper for unge med autisme, sådan så man kan gå sammen om at sparre med hinanden om hvordan man kan blive endnu bedre til at forstå de sociale uskrevne spilleregler,« siger Andreas Koch og fortsætter:

»Vi vil også gerne lave et brevfortolkerkorps, som kan hjælpe folk med autisme i at forstå de breve der eksempelvis kan komme fra kommunen eller fra banken, som til tider kan være noget knudret og kræve at man kan forklare det på en autismevenlig måde. Personligt har jeg som følge af min autisme en meget konkret tankegang, og tager derfor naturligt tingene meget bogstaveligt.

Alle er velkomne til generalforsamlingen, også selvom man ikke er medlem. Dog er det kun medlemmer der har stemmeret.

Alle med interesse kan kontakte lokalafdelingen på deres Facebookside eller over e-mail på andreas@autismeungdom.dk, hvis man har spørgsmål eller ønsker at deltage til generalforsamlingen.

Øverst: Andreas Koch fra Slagelse er lokalformand for Autisme Ungdom på Vestsjælland. (Foto: Christopher Trung). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.