Brug det rigtige foder til dit marsvin

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Det er altid vigtigt, at dyr har det godt, og noget af det, der er med til at sørge for, at de trives, der deres foder. Det gælder alle dyr, uanset om det er hunde, katte eller marsvin.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Mange tænker, at marsvin udelukkende lever af hø, men marsvin har generelt godt af også at få et supplement af marsvinefoder Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) i kosten. Det betyder, at cirka 80 procent af den samlede kost er hø, mens resten er reelt marsvinefoder.

De kan godt blive en smule stædige

Marsvin er meget individuelle væsener, og de kan godt blive en smule stædige. Når man fodrer med marsvinefoder, er det af samme årsag også vigtigt at være lidt påpasselig med, hvordan man gør det.

Marsvin risikerer nemlig at blive kræsne og kun ville spise en bestemt type af foder, hvilket er ærgerligt på den lange bane, hvor de i virkeligheden har bedre af lidt variation, akkurat ligesom mennesker og alle andre typer af dyr, der har brug for næring.

Der er mange forskellige typer af foder, der alle har forskellige egenskaber, som er værd at tage med i overvejelserne, når man står og skal købe det. Desuden er det i mange forskellige priskategorier, som også kan spille ind på det endelige valg.

Hav styr på ingredienslisten

Noget af det, der er vigtigt, marsvinet får gennem sit foder, er C-vitamin. Både mennesker og dyr har brug for C-vitamin, og hvor mennesker blandt andet kan få det via citrusfrugter har marsvin altså brug for at få det gennem kosten, som vi giver dem.

Det er også vigtigt, at foderet har et højt fiberindhold. Det er med til at sørge for, at marsvinet ikke opnår den selektive fordøjelse, hvor de bliver kræsne.

Desuden er der mange af fodertyperne, der indeholder probiotika. Probiotika er vigtigt for en god fordøjelse. Det er der bestemt brug for, når størstedelen af kosten består af hø. Nogle af fodertyperne er rettet specielt mod bestemte typer af marsvin. Der findes blandt andet foder, der retter sig mod marsvin, der er over et halvt år gamle. På det tidspunkt er marsvinets mave ved at være helt udviklet, og man kan derfor fodre dem fast med denne type.

Mange af fodertyperne indeholder mange naturlige elementer, og i nogle indgår der blandt andet korn, græs og ærteflager, mens andre typer er helt fri for korn. Det er med at teste, hvad der passer dit marsvin bedst.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.