Hæleren er afgørende ved indbrud

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Antallet af juleindbrud falder, også her i politikredsen, men indbrud handler ikke kun om indbrudstyve. De vigtigste aktører er hælerne.

Antallet af indbrud i private hjem er markant faldende hen over de seneste år. Det skyldes ikke mindst, at flere og flere bliver bedre til at sikre deres hjem.

Skal antallet af indbrud endnu længere ned, så kræver det også, at man mindsker markedet for de indbrudstyve, der skal have afsat deres stjålne koster. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Indbrudstyvene vælger typisk de let-omsættelige varer

»Indbrudstyvene vælger typisk let-omsættelige varer som smykker og elektronik. De har brug for hurtigt at komme af med tingene igen, så de ikke ligger inde med dem alt for længe,« siger Allan Holm, der chef for Nationalt Forebyggelsescenter i Rigspolitiet, og fortsætter:

»Så hvis du får et godt tilbud om at købe billige varer, enten af en bekendt eller via handelspladser på nettet, så tænk over om det kan være stjålne varer.«

Indbrudstyvene mister interessen, hvis de ikke kan komme af med deres varer. Den bedste forebyggelse mod indbrud er at sikre sig, at man ikke selv støtter tyvene ved at købe hælervarer.

Allan Holm giver et par gode råd:

  • Hvis du ikke vil være med til at holde gang i indbrudstyvenes forretningsmodel, så bed om at se en kvittering.
  • Betal med mobilepay, så man kan spore sælgeren.
  • Køber du en cykel, så tjek om stelnummeret er kendt i politiets systemer. Det kan du gøre via politiets app (Politi).
  • Hvis du handler på internettet, så gå efter de steder, hvor sælgeren er NemID-valideret.

Læs også: Hvordan undgår du indbrud i julen?

Indtil videre er der blot 19 anmeldte juleindbrud i kredsen

Denne opgørelse viser antallet af anmeldte indbrud i boliger i julen 2019:

Den viser, at der, her til morgen, kun var anmeldt 4 indbrud i løbet af juleaften (indtil kl. 24.00) i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds, hvilket er lavt i forhold til andre politikredse.

Den viser også, at der kun er anmeldt 15 indbrud fra den 20. til den 23. december i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds. Der tages forbehold for efteranmeldelser og efteropdateringer.

Den næste opgørelse viser også antallet af anmeldte indbrud i boliger, som er registreret i de enkelte politikredse i perioden fra den 20. december til 3. januar de pågældende år:

Der tages stadig forbehold for efteranmeldelser og efteropdateringer med hensyn til tallene for 2019.

Det ser ud til, at den bedste indbrudssikring er at flytte til Bornholm.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Public Domain Pictures / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.