Håndtering af uberettigede opslag i patientjournaler

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – Region Sjælland har undladt at indberette uberettigede opslag i patientjournaler til Datatilsynet. Nu vil regionen rette op med en handleplan.

Efter en række uberettigede opslag i en piges patientjournal (i Kirkerupsagen, red.) er det kommet frem, at Region Sjælland har undladt at indberette uberettigede opslag til Datatilsynet. Det bliver der nu rettet op på med en handleplan. Det oplyser regionen i en meddelelse.

43 borgere er underrettet efter 72 uberettigede opslag

Region Sjælland har efter fornyet vurdering af de seneste års uberettigede opslag i patientjournaler fundet 72 uberettigede opslag i perioden 2022-2023. Opslagene er nu anmeldt til Datatilsynet, og regionen har lavet en handleplan for gennemgang af tidligere uberettigede opslag.

Efter en juridisk vurdering af risikoen for uhensigtsmæssig anvendelse af de berørte borgeres oplysninger har regionen underrettet 43 borgere.

»Vi tager denne sag meget alvorligt og har fuldt fokus på fremover at håndtere uberettigede opslag med den fornødne omhu,« siger Torben Søe Petersen, der er konstitueret it-direktør.

Det juridiske arbejde styrkes og får flere ressourcer

Ifølge Torben Søe Petersen har det været vigtigt at få et overblik og tage ordentligt hånd om de sager, der er identificeret, hurtigst muligt.

På baggrund af de erfaringer, som gennemgangen af uberettigede journalopslag har givet, er der fastlagt en ny procedure for, hvordan uberettigede opslag bliver håndteret i Region Sjælland og indberettet til Datatilsynet. Blandt andet bliver det juridiske arbejde med uberettigede opslag styrket, og Region Sjælland har tilført ekstra ressourcer til opgaven.

Øverst: Arkivfoto af Slagelse Hospital. (Foto: Slagelse Media). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.