Bestil en politibetjent til jeres foredrag

Opdateret den

Læsetid: 3 min.

Nu kan lokale borgergrupper såsom grundejerforeninger, beboerforeninger og ældreklubber bestille et foredrag hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi åbner for et nyt tiltag i et forsøg på at bringe politiet i øjenhøjde med borgerne i lokalsamfundene. Det er en udvidelse af den mulighed, der allerede har eksisteret i flere år, hvor man på politiets hjemmeside kan bestille en færdselskontrol.

Allerede i dag holder medarbejdere fra politikredsen foredrag for forskellige borgergrupper. Nu bliver adgangen til politiet endnu lettere, når Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi den 1. juni 2018 gør det muligt at bestille et foredrag. På den måde har vi mulighed for at synliggøre – og målrette – vores indsats væsentlig bedre.

Vicepolitiinspektør Allan Holm, der er leder af politikredsens forebyggende indsats, fortæller:

»Formålet med “Bestil et foredrag” er at give borgerne et retvisende billede af kriminaliteten i vores kreds og samtidig informere om de forebyggende foranstaltninger, man kan lave for at undgå kriminalitet. Vi vil gerne i endnu tættere dialog med borgerne – dels for at yde en god service, dels for at drage nytte af borgernes viden og holdninger. Man bliver meget klogere af at lytte til hinanden.«

De emner, politiet i første omgang planlægger at tage op, er:

  • It-kriminalitet
  • Borgervendt kriminalitet såsom indbrud, tricktyverier og lignende
  • Politikredsens vision, strategi og praksis

Foredraget tilpasses målgruppen og lokalområdet, således politiet kan vise det reelle kriminalitetsbillede i det aktuelle område.

»Ofte kan der opstå en fortælling i et lokalområde om, at det er mange indbrud eller at det er usikkert at færdes ude om aftenen, og den bekymring får vi mulighed for at belyse grundigt med et oplæg fra en af vores medarbejdere,« siger Allan Holm.

Tilbuddet retter sig blandt andet til lokale borgergrupper som for eksempel grundejerforeninger, beboerforeninger og ældreklubber med videre. Af hensyn til tilrettelæggelse og forberedelse er der omkring en måneds “leveringstid” på et foredrag.

Ordningen etableres på siden: www.bestilenbetjent.dk.


Grafik: Politiet

 

Fortæl din mening:

Kommentarer