Behandling af ufrivillig barnløshed samles i Køge

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Fremover skal ufrivilligt barnløse til fertilitetsbehandling på hospitalet i Køge. Regionen håber, at det giver mulighed for at hjælpe endnu flere.

Ufrivilligt barnløse skal fremover til Sjællands Universitetshospital i Køge, hvis de ønsker behandling. Her samles al fertilitetsbehandling i Region Sjælland i en ny og på sigt større fertilitetsklinik, der åbner dørene for patienterne på mandag den 20. august 2018.

Behovet for fertilitetsbehandling er stadig stigende. Vi bliver ældre, når vi får børn og stadig flere mænd har nedsat sædkvalitet. Infertilitet er nu den hyppigste kroniske sygdom blandt 20-45-årige kvinder, og næsten hvert sjette par har problemer med at blive gravide. Det skriver Region Sjælland.

Med den nye klinik håber lægelig leder Kathrine Birch Petersen, at de vil kunne hjælpe endnu flere til at blive gravide.

»Jeg håber på, at vi hele tiden kan give patienterne de bedste og mest effektive behandlinger baseret på de nyeste forskningsresultater. Og så håber jeg, at vi kan få et meget større internationalt samarbejde, der kan inspirere os og gøre os endnu bedre,« siger Kathrine Birch Petersen.

Øget kvalitet og en større sammenhæng i behandlingen

Tidligere har det været muligt at få fertilitetsbehandling på to sygehuse i regionen, henholdsvis Holbæk og Sjællands Universitetshospital, Roskilde, men for at give regionens patienter bedre mulighed for fertilitetsbehandling og hjælp til at blive gravide har Regionsrådet besluttet, at kompetencerne og ressourcerne skal samles et sted.

Fremover vil der være et større fokus på at tilbyde mere individualiserede forløb, og som noget nyt vil man også kunne gøre mere for de kvinder, der ikke er blevet gravide efter gentagne forsøg.

Sygehusdirektøren på Sjællands Universitetshospital, Henrik Villadsen, er overbevist om, at en samlet regional fertilitetsklinik i Køge vil komme patienterne til gode – både med en øget kvalitet og en større sammenhæng i behandlingen.

»Når vi samler kompetencerne, får vi bedre muligheder for at forske og udvikle fertilitetsbehandlinger af høj international klasse. Vi vil også lettere kunne tiltrække de dygtige specialister og medarbejdere, vi har brug for til at tilbyde en bredere vifte af fertilitetsydelser,« siger Henrik Villadsen.


Genrefoto: esudroff / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.