Ændringer af hurtigteststeder i Region Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Antallet af daglige hurtigtests reduceres til 26.000 tests i Region Sjælland. Det betyder, at Region Sjælland 25 lukker teststeder, men åbner et nyt i Slagelse på Pantholm 45.

Region Sjælland lukker 25 hurtigtestcentre på grund af faldende efterspørgsel og beslutningen om, at coronapasset udfases fra 1. februar 2022.

Men der vil fortsat være tilbud om hurtigtest i alle kommuner, og muligheden for at få en hurtigtest på de mindre øer fastholdes. PCR-test fortsætter uændret. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Fremover vil der være 40 hurtigteststeder i regionen

Efterspørgslen på hurtigtest er faldet, efter selvtest på børne-, undervisnings- og ældreområdet er indført. Samtidig udfases coronapasset fra den 1. februar 2022, og derfor tilpasser Styrelsen for Forsyningssikkerhed kapaciteten til hurtigtest i Region Sjælland.

Antallet af daglige hurtigtests reduceres fra cirka 65.000 til 26.000 tests i regionen. Det betyder, at frem mod mandag den 7. februar 2022 lukker Region Sjælland 25 teststeder, mens der åbnes et enkelt nyt i Slagelse på adressen Pantholm 45. Dermed er der 40 hurtigteststeder i Region Sjælland fra tirsdag den 8. februar 2022.

Mandag den 31. januar er sidste mulighed for kviktest i Nordhallen og Dalmose, hvorefter de to teststeder lukker. Det nye teststed på Pantholm 45 i Slagelse (stor p-plads bag bygningen på Byskov Allé) åbner onsdag den 2. februar, og der vil være åbent alle ugens dage fra kl. 08.00-20.00. Sammen dag ændrer teststedet i Jernbanegade 7 i Slagelse sine åbningstider til kl. 09.00-19.00 alle ugens dage. Du kan holde dig orienteret om teststeder på www.coronasmitte.dk.

»Der vil fortsat være teststeder i alle kommuner og tilstrækkelig kapacitet til, at alle borgere, der ønsker det, kan blive testet. For nogle betyder det, at der bliver lidt længere til et teststed, men med 40 teststeder er der stadig en god dækning,« siger Anne Hjortshøj, der er enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen og testansvarlig hos Region Sjælland.

Vi nærmere os formentlig lidt mere normale tilstande

I Region Sjælland har Falck lavet cirka 35.000 hurtigtests om dagen i denne uge. Med en kapacitet på 65.000 tests er der en overkapacitet, som nu tilpasses til efterspørgslen, der kommer til at falde yderligere fra den 1. februar. Sammen med Falck tilpasser Region Sjælland løbende kapaciteten på baggrund af de meldinger, der kommer fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Med sundhedsmyndighedernes vurdering af, at vi nærmer os mere normale tilstande, vil behovet for test reduceres kraftigt. Men den testansvarlige glæder sig over det gode samarbejde, der igennem pandemien har gjort det muligt for Region Sjælland at gøre hurtigtest tilgængelige for alle.

»Der skal lyde en stor tak til kommunerne for det gode samarbejde om hurtigtests. Kommunerne har blandt andet bidraget med løbende vurderinger af, hvordan kapaciteten bedst tilpasses til de lokale forhold,« siger Anne Hjortshøj.

Ændringer af teststeder i Region Sjællands fra 30. januar

Ændringerne i teststederne gennemføres fra søndag den 30. januar til og med mandag den 7. februar 2022 og fremgår af vedhæftede overblik, der gennemgår teststederne i de 17 kommunerne i Region Sjælland.

For daglig status henvises til overblikket på coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre, der løbende opdateres. Alle 22 lokationer, hvor der tages PCR-test, fortsætter uden ændringer.

Oversigt over hurtigtestcentre i Region Sjælland: via.ritzau.dk (pdf).

Øverst: Coronatest. (Foto: Region Sjælland). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.