27. december vaccineres første borger i regionen

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Søndag den 27. december kl. 09.00 bliver den borger første vaccineret i Region Sjælland.

Region Sjælland er helt klar til at vaccinere de første borgere i regionen mod COVID-19, så snart vaccinen ankommer fra Statens Seruminstitut lørdag den 26. december.

Næste morgen, den 27. kl. 09.00, vaccineres den første borger og sundhedspersonale i regionen. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Nøje vaccineplan for hvordan, hvornår og til hvem

Nøglen sidder i tændingen og personalet står klar til at køre ud, når den første sending med COVID-19 vacciner ankommer til Region Sjælland. Der er lagt en nøje plan for, hvordan, hvornår og til hvem vaccinen skal fordeles.

»Vi har arbejdet nat og dag for at forberede os til vaccinen endelig ankommer,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og fortsætter:

»Det er den største enkeltstående sundhedsindsats i regionens historie, og det er kun lykkedes, fordi vi har et forbilledligt samarbejde med kommunerne og de praktiserende læger, som har arbejdet hårdt og bidraget konstruktivt. Så Region Sjælland er helt klar til at få vaccinen helt ud til borgerne, så snart vi får den.«

Regionen modtager 2.000 vacciner i første omgang

De første borgere, der bliver vaccineret mod COVID-19 i Region Sjælland, bliver beboere på plejecentre og frontpersonale i kritiske funktioner.

Det bliver søndag den 27. december kl. 9.00. Region Sjælland står for at transportere vaccinen ud til plejecentrene i særlige ambulancer, hvor regionens sundhedspersonale gør vaccinen klar, og praktiserende læger vil forestå selve vaccinationen af beboerne.

Danmark modtager i første omgang et begrænset antal vacciner, som fordeles mellem regionerne. Det betyder, at udrulningen af vaccinationsprogrammet mod COVID-19 vil ske i bølger.

I første omgang forventer Region Sjælland foreløbigt at modtage knap 2.000 vacciner, som bliver fordelt ligeligt mellem de mest udsatte borgere på plejecentrene, vaccinationspersonalet og frontpersonale i kritiske funktioner på sygehusene.

Prioritering af plejehjem i Slagelse, Solrød og Greve

I første omgang vil beboerne på 14 af regionens i alt 152 plejecentre blive vaccineret. De 14 plejehjem ligger i Slagelse, Solrød og Greve kommuner og er udvalgt på baggrund af blandt andet smittetrykket i kommunerne. Sygehusene er selv ansvarlige for at planlægge vaccinationsindsatsen for medarbejderne.

»Prioriteringen efter smittetryk er meget fornuftig. På den måde beskytter vi de udsatte borgere i de områder, hvor smitten og dermed risikoen for smitte er størst. Derudover er det også godt, at frontpersonalet er en del af den første gruppe. Det er vigtigt, at vi har dem til at passe patienterne, og at de selv bliver beskyttet mod corona. Det bliver en meget stor dag for os alle,« siger Heino Knudsen.

Region Sjælland følger de nationale prioriteringer for, hvornår de forskellige befolkningsgrupper skal vaccineres. Alle borgere i Danmark vil få besked via e-Boks eller brev, når det er deres tur til at blive vaccineret.

Region Sjælland har udarbejdet en liste med svar på en række spørgsmål om COVID-19 vaccinen, som er tilgængelig på hjemmesiden på www.regionsjaelland.dk/vaccine.

Øverst: Regionsrådsformand Heino Knudsen (S). (Foto: Region Sjælland). PM/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.