Vi kan sove en time længere i nat

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Forhandlingerne i EU’s ministerråd er ikke afsluttet. Derfor kan alle sovetrynerne sove en time længere, når vi går over til vintertid kl. 03.00.

I morgen søndag kl. 03.00 stiller vi urene en time tilbage.

Dette års sommertid ophører natten mellem lørdag den 26. oktober og søndag den 27. oktober 2019. Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Skiftet sker søndag den 27. oktober kl. 03.00

Natten til søndag den 27. oktober 2019 skifter vi fra sommertid til vintertid.

Det vil sige, at klokketiden søndag den 27. oktober 2019 kl. 03.00 ændres til kl. 02.00.

Tiden afventer videre forhandlinger i Ministerrådet

Europa-Kommissionen har foreslået en afskaffelse af det halvårlige skift, men forhandlingerne i Ministerrådet har endnu ikke resulteret i en enighed blandt medlemslandene.

»På søndag skifter vi traditionen tro fra sommertid til normaltid. Vi stiller urene en time tilbage og byder de mørke aftener velkommen igen,« siger transportminister Benny Engelbrecht (S) og fortsætter:

»Nogle kan bedst lide normaltiden, og andre savner allerede de lyse sommernætter, men faktum er, at skiftet forbliver, så længe forslaget fra Kommissionen ikke er vedtaget.«

En eventuel afskaffelse af skiftet mellem sommer- og vintertid afventer nu de videre forhandlinger i Ministerrådet, ligesom der skal opnås enighed mellem Europa-Parlamentet, Ministerrådet og Kommissionen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Free Photos / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.