Unge har problemer med at bruge kondom

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Kun halvdelen af de unge brugte kondom ved deres sidste samleje med en ny partner, og hver femte vurderer, at de ikke har nogen risiko for at få en sexsygdom.

71 procent af de unge føler sig mere trygge, når de har sex med en ny partner, hvis de bruger kondom, men det afspejles ikke i deres kondombrug. For det er kun 52 procent af dem, der brugte kondom, sidste gang de havde samleje med en ny partner.

De unge skal huske at finde kondomet frem

»Vi ved, at størstedelen af unge rent faktisk foretrækker sikker sex og gerne vil bruge kondom, fordi det jo betyder, at de kan føle sig trygge, når de er sammen og ikke behøver at bekymre sig om at være smittet efterfølgende. De skal bare huske at få det frem og få det på,« siger projektleder Cecilie Olivia Andersen fra Sundhedsstyrelsen.

Blandt de, der brugte kondom, sidste gang de havde samleje med en ny partner, svarede 84 procent af mændene, at de selv foreslog det, mod 57 procent af kvinderne.

Det er, selv om det især er kvinder (70 procent), der foretrækker at bruge kondom, når de er sammen med en ny partner, mod 57 procent af mændene.

75 procent tror at risikoen for sexsygdom er lille

Samtidig vurderer mange unge, at deres risiko for at få en sexsygdom er meget lille eller ingen. 75 procent vurderer således at have ingen (18 procent), lille (26 procent) eller meget lille (31 procent) risiko for at få en sexsygdom.

»Det er bekymrende, at rigtig mange unge undervurderer deres risiko for at blive smittet med en sexsygdom, særligt når det netop er i den unge målgruppe på under 25 år, at vi ser langt de fleste tilfælde af sexsygdomme. Med andre ord har de en ret høj risiko for at blive smittet, og det er derfor, vi anbefaler, at de beskytter sig, når de har sex med en ny partner,« siger Cecilie Olivia Andersen.


Genrefoto: KlausHausmann / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.